Grzyby Opublikowano 9 Grudnia 2020 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Witam. Mam podobny problem z MMSami jak niektórzy opisywali. Aczkolwiek trochę dziwny. Telefon kupiony w mediaexpert, Mi8Pro. Sieć Premium Mobile. Sms konfiguracyjne nie przychodzą - komunikat "Niestety nie możemy dostarczyć ustawień sieci Premium Mobile dla Twojego urządzenia" Internet działał na jakichś APNach z danymi z sieci Plus (nie wpisywałem ich, już były jako domyślne) Jakakolwiek usunięcia istniejacych APNów kończy się komunikatem "Ustawienia APN są niedostępne dla tego użytkownika" - chociaż z listy znikają. Natomiast próba dodania nowego APNu dla mmsów przeprowadzona zgodnie z instrukcją ze strony operatora (osobna dla Xiaomi) nie daje ...nic. Po ponownym uruchomieniu telefonu, nowo wprowadzony APN nie istnieje. Tak jakbyśmy go nie wprowadzali. Po wcisnięciu przycisku RESETUJ, domyślny APN dla Plusa się pojawia i internet działa. Za to za Chiny nie da się wprowadzić niczego dla mmsów. Szlag mnie już trafia...
mrosi Opublikowano 9 Grudnia 2020 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi