Skocz do zawartości

Restet do ustawień fabrycznych a TWRP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Jestem tu nowy od wczoraj jestem posiadaczem MI 9T PRO. Telefon zakupiony z drugiej ręki i ma wgrane MIUI Polska przez poprzedniego właściciela. Wszystko działało poprawnie lecz chciałem przywrócić do ustawień fabrycznych więc wybrałem podstawowe czysczenie Dalvik/art, cache, data. Lecz teraz po uruchomieniu ponownym wyskakuje okienko TWRP i to główne jego menu. Co mam zrobić żeby normalnie uruchamiało system. Przyznaje jestem początkującym jeśli chodzi o takie rzeczy a nie chciałbym czegoś zepsuć. Proszę o pomoc. Z góry dzięki.

Opublikowano

Pierwszą razą wcisnąłem "Wyczyść" i tam jest napisane "Czyści Data, Cache i Dalvik (not including users/lockscreen) ( nie czyści pamięci wewnętrznej). W większości przypadków jest to jedyne czyszczenie jakiego potrzebujesz.". Teraz po twojej odpowiedzi dałem jeszcze formatuj data. I cały czas wchodzi po uruchomieniu ponownie do menu TWRP. Co należy zrobić by uruchomić system ? Czy usunąłem tym sposobem system czy coś źle tym sposobem zrobiłem ? Proszę o pomoc.

Opublikowano

Zrobiłem tak i robi się restart telefonu i znowu wchodzi do Projekt Team WIn Recovery 3.4.0-1. Czyli do tego TWRP. Cały czas po uruchomieniu ponownie do niego wchodzi. Jakby nie ładowało systemu tylko ten program. Nie wiem czy jakoś system trzeba podpiąć czy coś takiego. Nie orientuje się za bardzo w tym.

Opublikowano

Czy w tej chwili wystarczy jak pobiorę ZIP z softem MIUI 12 stabilne i cały zip wrzucę na pamięć wewnętrzną telefonu przez kabel. Potem w TWRP wcisnę instaluj wybierając ten właśnie ZIP ? To wystarczy ? Czy powinienem coś jeszcze wiedzieć ważnego ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...