Jump to content

Nawilżacz Xiaomi Xiaomi Smartmi Humidifier - problem z ustawieniem scen i warunków w aplikacji

Recommended Posts

Dzień dobry,

zostałam właśnie posiadaczką nawilżacza - pierwszy większy sprzęt domowy od chińskich przyjaciół. Towar kupiony w EU, region PL, wtyczka EU.

Wszystko podłączyłam, wifi skonfigurowane - powinno śmigać. Natomiast kłopot pojawia się w momencie w którym chciałabym móc wyregulować sprzęt i wilgotność - ustawić automatyzację, sceny i warunki, jak to jest określone w aplikacji. 

Ścieżka jest następująca:

Automatyzacja -> dodaj nową scenę -> jeśli -> dodaj więcej (tutaj wybieram warunki - opcje mam czasomierz lub urządzenie) klikam urządzenie i pokazuje opcje powyżej lub poniżej określonej wilgotności, włącz i wyłącz. 

I tutaj pojawia się kłopot, ponieważ pod "Powyżej" i "poniżej" kryje się biały ekran - aplikacja nie pokazuje kompletnie nic. 

Pod włącz i wyłącz jest możliwość konfiguracji. 

Czy ktoś mógłby powiedzieć, co robię nie tak? Aktualna wilgotność 67% - nope! 

Dodam tylko, że urządzenie i apka mają najnowszą wersję. Ponadto urządzenie również reaguje na funkcje włącz/wyłącz, przełączanie trybów pracy i timer. 

Będę wdzięczna za wskazówki. 

p.s. jezusie zła kategoria. już widzę. proszę proszę adminie kochany przenieś gdzie trzeba :( przepraszam, błąd nowicjusza. 

Pozdrawiam 

Iga

Edited by panikowa