mikolajzag Opublikowano 11 Października 2020 Opublikowano 11 Października 2020 Witam, dostałem w prezencie oryginalną kamerę zewnętrzną Xiaomi na wypróbowanie w Polsce wschodniego urządzenia. Niestety, z uwagi na to gdzie była ona kupowana, jest to kamera na „region Chiny”. Kamerę udało się odpowiednio zainstalować etc. Używam oryginalnej aplikacji Xiaomi Home w wersji 5.8.7, na urządzeni „mi 9t” na oprogramowaniu MIUI V11.0.5.0.QFJEUXM. Użytkując ww. kamerę odczułem niedosyt braku zapisywania w chmurze, tak by w sposób płynny móc przeglądać zapisy gdziekolwiek bym nie był. Odczytywanie zapisu z karty pamięci jest dosyć powolne. W aplikacji odkryłem opcję wykupienia Cloud storage VIP. Oczywiście w walucie chińskiej. Z tego co wiem istnieje możliwość wykupienia przez PayPal. Niestety, zaskoczyła mnie niemożność wykupienia. Po kliknięciu „purchase” jedyne co dostaję, to zawieszenie aplikacji. Tutaj moje pytanie, czy istnieje możliwość wykupienia ww. abonamentu w Polsce na region Chiny, czy z uwagi na brak wersji globalnej ta opcja jest dla mnie niedostępna? Czy może jest to potencjalny błąd aplikacji. Czy może istnieje inny sposób zapisu kamery w chmurze z pominięciem „NAS”, z uwagi na wysokie koszta?
Morvi Opublikowano 11 Października 2020 Opublikowano 11 Października 2020 Kamerka połączona z kontem Mi?Zaloguj się na konto Mi z innego urządzenia i dokonaj zakupu w walucie HK$ płacąc za pomocą PayPal. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Netoper Opublikowano 11 Października 2020 Opublikowano 11 Października 2020 Z przeglądarki na kompie zaloguj się do konta.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Dima0909xx Opublikowano 15 Lutego 2021 Opublikowano 15 Lutego 2021 Dnia 11.10.2020 o 19:56, Netoper napisał: Z przeglądarki na kompie zaloguj się do konta. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka na PC jest możliwość płacenia PayPalem? bo ja zarówno na PC jak i na telefonie mam tylko i wyłącznie chińskie metody płatności
Morvi Opublikowano 15 Lutego 2021 Opublikowano 15 Lutego 2021 Opcja dostępna z poziomu chmury na urządzeniu. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
szakal88 Opublikowano 17 Lutego 2021 Opublikowano 17 Lutego 2021 @Morvi a jaki masz rom? Global czy xiaomi.eu? Bo u mnie na globalu jest tylko możliwość płatności w MiCoin
Morvi Opublikowano 17 Lutego 2021 Opublikowano 17 Lutego 2021 Global.Może zainstaluj apkę PayPal i coś to da?Tylko taka kombinacja przychodzi mi do głowy.Ewentualnie spróbuj przez PC. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi