bykuziom Opublikowano 1 Października 2020 Opublikowano 1 Października 2020 Cześć, Szukam porady jeśli chodzi o odzyskiwanie danych z MI 10 Pro, które przez przypadek usunąłem. Otóż muszę odzyskać dwa video, które dosłownie przedwczoraj nagrałem, a jeszcze nie miałem okazji ich odtworzyć i przez przypadek usunąłem je wczoraj wieczorem. Na razie próbowałem wielu aplikacji, które są w stanie odzyskać dane bez rootowania (DiskDigger, UltData for Android przez USB, dr.fone, Media recovery) i jedyne, co znalazłem to niewielkie jpgi, które wyświetlały się jako obrazki, gdy miałem te filmy na liście. Czy myślicie, że mocniejsze grzebanie w telefonie może dać efekt? Nie znam się kompletnie na tych tematach i nie mam pojęcia czy sam ryzykować, czy z kolei próbować oddawania telefonu do jakiejś firmy odzyskującej dane. No i czy w ogóle jest jakaś szansa na zrobienie tego bez utraty gwarancji? Wersja MIUI 12.0.1.0(QJAEUXM) Android 10.QKQ1.191117.002 Z góry dzięki za pomoc!
bykuziom Opublikowano 1 Października 2020 Autor Opublikowano 1 Października 2020 20 minut temu, dzidexx napisał: Nie, tylko DD jest w stanie coś odzyskać. W koszu Galerii lub Zdjęć Google nie ma? No właśnie niestety nie, bo cała akcja była spowodowana limitem pamięci w Google Photos i zamiast tylko w chmurze, filmy zniknęły też z telefonu. Jeśli chodzi o Disk Digger to zrobiłem tylko skan pierwszego poziomu, gdzie znalazłem te miniatury zdjęć. Deep Scan wymaga ode mnie rootowania telefonu. To powinien coś znaleźć oprócz tych miniatur?
orte Opublikowano 1 Października 2020 Opublikowano 1 Października 2020 (edytowane) 59 minutes ago, bykuziom said: No właśnie niestety nie, bo cała akcja była spowodowana limitem pamięci w Google Photos i zamiast tylko w chmurze, filmy zniknęły też z telefonu. Ja nie odzyskałem niestety kilku fotek. Mogę tylko coś podpowiedzieć, może innym się przyda zawczasu. Ale po tej akcji zainteresowałem się większą przestrzenią na backup oryginalnych plików zdjęć i filmów. Padło u mnie na OneDrive, ale tylko dlatego że jest spięte z Microsoft 365. Założyłem darmowe konto (15GB) i podpiąłem telefon (zdjęcia) w bonusie dali dodatkowe 15GB W Empiku był dobra promka na Personal w tym czasie, 1TB przestrzeni za 99pln rocznie, kody się sumowały i przedłużały ważność, teraz mam 3 lata w cenie 1 roku Na tą chwilę, niecały miesiąc, mam tam 70GB zdjęć i filmów i backup telefonu kilka GB. P.S. Mały tip, za chyba 43 zł przekształcamy Personal na Family i wtedy oprócz Ciebie jeszcze 5 innych osób dostaje po 1TB. Razem jest 6TB, ważne 3 lata za 340pln Można spokojnie rodzinę czy przyjaciół obdzielić przestrzenią 1TB Konwersję na family robimy na swoim koncie office/microsoft Edytowane 1 Października 2020 przez orte
mrosi Opublikowano 1 Października 2020 Opublikowano 1 Października 2020 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi