Bastih Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 Witam, chcę zaktualizować sobie mojego redmi 1s do miui v6, pobrałem pliki i chciałem wejść w recovery wciskając jednocześnie przycisk blokady i volime - i teraz na ekrania wyświetłił mi się jakiś królik w czapce naprawiający ludzika androida. Co mam z tym zrobić?
OutSideR Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 pierw przeczytalbym jak sie wchodzi w fastboot a jak w recovery i ten krolik to mitu
Bastih Posted April 26, 2015 Author Posted April 26, 2015 aaa ok już ogarnąłem to. Teraz mam tylko problem z zaktualizowaniem miui, bo gdy nareszcie udało mi się wejść w recovery to jak chcę zainstalować aktualizacje to pojawia mi się żebym zmienił nazwę plików na update.zip i umieścił je w katalogu głównym, zrobiłem tak, ale niestety dalej nie che iść co robię źle? Super.... wszedłem przez aplikację aktualizacji i poprzez nią spróbowałem zaktualizować i update doszedł do 98 % i nagle się zatrzymało i wyświetliło się że jest jakiś błąd i jak chcę włączyć teraz telefon to pokazuje sie recovery. Co zrobić?
OutSideR Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 kurde wysyp normalnie problemow po aktualizacji softow teraz miflash
Bastih Posted April 26, 2015 Author Posted April 26, 2015 To co mam z tym zrobić? mam rom na karcie SD, ale nie może go znaleźć. Pomoocy
OutSideR Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 nic ci to nie da ze masz na sd, sa 2 opcje : miflash albo wgranie twrp i z niego rom z sd
Bastih Posted April 27, 2015 Author Posted April 27, 2015 Dobra już sobie poradziłem (mi flash), ale teraz chcę przejść na cyanogenmod i mam problem, bo nie mogę wgrać twrp po załadowaniu 24% wyskakuje, że update failed. Czym to jest spowodowane?
Bastih Posted April 27, 2015 Author Posted April 27, 2015 obojętnie jaki plik zip próbowałem to i tak zawsze to samo wyskakiwało
OutSideR Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 podlacz tel w trybie fastboot, zassaj sobie paczke minimal fastboot z xda i wgraj komenda fastboot flash recovery recovery.img lub zassaj apke twrp ze sklepu i niech ona to zrobi za Ciebie
Bastih Posted May 7, 2015 Author Posted May 7, 2015 Jakby ktoś miał ten sam problem to wystarczyło pobrać aplikacje rashr z Google play i bez problemu zainstalowało się twrp i wtedy można bez problemu wgrywać nowe Romy
Recommended Posts