Zooney Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Witam. Wczoraj na moim Xiaomi Mi 9T Pro, pojawił się komunikat o możliwej aktualizacji, włączyłem ją, po kilku minutach telefon się zaaktualizaował i zrestartował. Do odlokowania mam ustawione 4 cyfrowe hasło oraz odcisk palca. Jako że po włączeniu telefonu odcisk nie działa, tylko pierwsze odblokowanie wymagania wpisania hasła, tak też zrobiłem. Jednak gdy wpisałem, zamiast się odblokować, telefon się zrestartował. Powtórzyłem to i ponownie to samo. Próbowałem już od wczoraj do dzisiaj może ze 30 razy i cały czas to samo. Niekiedy zdąży się włączyć główny ekran na sekundę i wtedy jest restart. Hasło na 100% wpisywane prawidłowo. Również gdy zamiast hasła, naciskam "alarmowe" żeby przejść w ten tryb jest to samo. Dodatkowo przy włączonym ale nie odblokowanym telefonie, gdy ktoś do mnie dzwoni, jest sygnał dzwonka przez sekundę i telefon również się restartuję. Pewnie na 99% jest to wina nowego oprogramowania lecz mam problem ze zmianą gdyż nie mogę odblokować telefonu. Dodatkowo mam w pamięci dużo ważnych danych, których nie chciałbym stracić, więc powrót do ustawień fabrycznych raczej też jest to ostateczność. Znacie więc jakiś sposób żeby naprawić ten problem, jednocześnie nie tracąc danych z telefonu?
Zooney Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Raczej global, w telefonie od nowości nic nigdy nie zmieniałem, nie ustawiałem, jedynie kilka razy zainstalowałem aktualizację sugerowaną przez telefon. Tak samo było tym razem. Dostałem powiadomienie i włączyłem aktualizację. Po podłączeniu kablem do MIPhoneAssistant niby pokazuję że moja aktualna wersja to V12.0.2.0.QFKEUXM
mrosi Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi