rastazepka Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 (edytowane) Witam, 3 dni temu zbiło mi się piwo w plecaku. W nim miałem mój telefon Mi9T. Telefon jako tako jest sprawny, gdyż możliwie szybko zostal wyjęty. Głosniki działają, gniazdo słuchawkowe również to samo tyczy się aparatu. Jednak problem pojawia się podczas ładowania. Próbowałem różnymi ładowarkami, jednak na każdej, nie zawsze ładuje mi QC. W tej chwili w Ampare pokazuje mi 880mA, przy napięciu 3,9V. Co może być przyczyną posklejane styki? Dodam iż było to piwo smakowe. Czy konieczna będzie wymiana całego gniazda jak tak to ile takowa może kosztować i czy jest to opłacalne? Obejrzałem, poradnik w internecie jak wyczyścić gniazdo(użyłęm druta i wykałaczki.). W tej chwili ładouje 3,05 A przy 4,17V. Maksymalnie 3,1A. I pokazuje szybkie ładowanie, troszkę brudu tam było jakby posklejanego. Jednak boję się, że problem się może powtórzyć, jednak dochodzę do wniosku, że gdzieś to piwko po prostu pozlepiało syf i jakiś pin przy ładowaniu nie dochodził. A więc co za tym idzie gniazdo nie jest uszkodzone. Edytowane 13 Sierpnia 2020 przez rastazepka
mrosi Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
mrosi Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi