Skocz do zawartości
  • 0

Mi2S, A Może Coś Innego?

Pytanie

Opublikowano

Witam,

Zastanawiam się nad zakupem Mi2S, którego oprócz dzwonienia, sms-owania itp planuję używać głównie do grania.

Myślałem o czymś z linii Redmi (nie Note - za duży), ale patrząc np. na wyniki GPU w Antutu, nie wypadają jakoś rewelacyjnie. Może poza Redmi 2A, no ale on ma 1GB ramu, a z tego co na Waszym forum wyczytałem, jest to jednak ciut za mało na porządne działanie MIUI.

Czy Mi2S jest do takich zastosowań dobrym wyborem? A jeżeli tak, to czy możecie podpowiedzieć gdzie można toto kupić, tak żeby na oryginał trafić? Na ibuygou są niedostępne, na XFS też. Na aliexpress nieco ich jest, ale nie chciałbym się naciąć... Wiem że 100% pewnośnie nikt mi nie zagwarantuje, ale każda rada jest cenna :)

A może ktoś ze sprzedawców odwiedzających forum ma coś takiego na stanie?

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Mój kuzyn ma mi2s i często w coś gra.

Ogólnie nie narzeka ale czasem mu się gra wyłączy (raz na kilka dni) po prostu FC ale to chyba wszędzie sie dzieje. Na moim mi3 tez się zdarzy.

Poza tym około raz dziennie sam się zatnie i restaruje (MIUI 6 na KK). Jeszcze nie aktualizowal do 5.0, czeka na nowsze odsłony.

Ogólnie w takiej cenie za taka komórkę to lepszą nie znajdziesz. Szkoda tylko ze xiaomi juz ich nie produkuje i ciężko ją znaleźć.

• 0
Opublikowano

No za taką kasę, to chyba Mi2s, to strzał w dziesiątkę. Asphlat 8, Modern Combat i inne cuda wianki zawsze na full detal i zero lagów.

A mam ograniczone taktowanie do 1.5 GHz i GPU 200 MHz

Wysłane z mojego MI 2S przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Dzięki za feedback!

@mtmwielgosz - przyznam że zaniepokoiłeś mnie trochę tym codziennym zacinaniem i restartami. Mam nadzieję że to jakiś odosobniony przypadek, bo jeżeli nie to będę musiał odpuścić :/ Samsung Galaxy S2, którego używam od jakichś 4 lat, może ze 4-5 razy mi się zawiesił przez cały ten czas...

• 0
Opublikowano (edytowane)

Mój kuzyn ma mi2s i często w coś gra.

Ogólnie nie narzeka ale czasem mu się gra wyłączy (raz na kilka dni) po prostu FC ale to chyba wszędzie sie dzieje. Na moim mi3 tez się zdarzy.

Poza tym około raz dziennie sam się zatnie i restaruje (MIUI 6 na KK). Jeszcze nie aktualizowal do 5.0, czeka na nowsze odsłony.

Ogólnie w takiej cenie za taka komórkę to lepszą nie znajdziesz. Szkoda tylko ze xiaomi juz ich nie produkuje i ciężko ją znaleźć.

To po prostu zainstaluj inną wersję tygodniową i testuj.

Dziś akurat mija 2 lata od premiery mi2s, mam go dokładnie rok. Podzielę zdanie poprzedników - za taką cenę lepszego nie ma. Telefon śmiga aż miło (przy codziennym użytkowaniu nie tnie, śmiga elegancko. Jedyne zawiechy jakie miałem to przez aplikacje zewnętrzne np. Youtube. A nie przez telefon. Dodam, iż mam na nim 83 000 sms i nie zamula, ewentualnie trochę tylko jak chce wczytac te sms ale to zrozumiałe) gry działają bez problemu, surfowanie po internecie również. Bateria starczy luźno na dzień (mówię przy nowym telefonie, bo mój dwulatek już gubi trochę baterię i na koniec dnia mam <20%. Dobra rada - bierz 32GB. Dzwonić dzwoni, smsować smsuje. No i chyba tyle. Pytaj jak chcesz coś więcej.

PS. Siedzę na 4.4, ostatniej wersji z 4.4. Nie przechodzę na razie na 5.0 bo nie gonię za numerkami, poczekam na stabilniejsze romy, no i z baterią na 5.0 jest kiepsko.

Edytowane przez teempz
  • 0
Opublikowano (edytowane)

@up, ojjj to tak ! Tutaj się zgodzę w 100% !!!!

Po niedawnym weekendzie i kilku mocnych spotkaniach z płytą chodnikową(oczywiście chodzi o telefon, nie o mnie :cool: ) Mi2s nie miał prawa być cały.

A jednak wszystko działa, nic nie jest uszkodzone. Jedynie kilka delikatnych(choć wyczuwalnych pod placem) rys na ramce przedniej części tel. i lekko obity jeden róg tylnego panelu. Za to go lubię :wink::-P

Edytowane przez kulig007
  • 0
Opublikowano

Sam szukałem telefonu w miarę kompaktowego, w granicach 700 zł (np. moto g lte), ale po namyśle i dopłacie wybór padł na mi2s.

Jestem zadowolony, tak jak piszą przedmówcy, za tą cenę chyba nie ma lepszego telefonu.

• 0
Opublikowano (edytowane)

Jeszcze raz dzięki za wszystkie odpowiedzi! :)

Jak widzę, "a może coś innego" nie jest poprawną opcją, tak więc pozostaje mi wziąć się za przeglądanie aliexpress i liczyć na to, że trafię oryginał. I tu jeszcze pytanie do speców: jak dokładnie działa ta ochrona aliexpress? Czy jeżeli telefon okaże się podróbką, to mam szansę na zwrot pieniędzy?

EDIT:

ok - poczytałem regulamin aliexpress i widzę, że w takim przypadku nie powinno być problemów...

Edytowane przez tissaya
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...