Skocz do zawartości

Po Aktualizacji Do (Miui V6) Andriod 4.4.2 Mój Xiaomi Red Rice Nie Widzi Karty Sd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przedwczoraj zainstalowałem wersję 6 MIUI i niestety mam problem. Nie mogę zainstalować np. Automapy bo brak miejsca na moim Telefonie, a na kartę SD 32 Gb aplikacje mi się nie przerzucają. Nie umiem sobie z tym poradzić.. Próbowałem za pomocą rżónych aplikacji na PC i telefon.. nic nie działa. Problem jest nawet z rootowaniem tego Androida. Nie radzi sobie z tym ani Kingo ROOT, ani SRS. Nie wiem co robić.. czy to tylko mój problem??

Próbowałem jeszcze zmienić soft na v5 stabilną.. zawiesza mi się ona podczas włączania się telefonu.

Proszę o pomoc

Opublikowano

Zrobiłeś milion błędów w jednym zamiast zapytać.

1. Zapis na SD jest w KK utrudniony, wystarczy przeczytać kilka ostatnich stron wątku o MIUI 6 dla Redmi 1, żeby się dowiedzieć jak wgrać SD swap.

2. Telefon jest zrootowany, dlatego nic nie działa... Root przyznajesz w Panelu sterowania -> Uprawnienia, aplikacja pojawi się tam po zażądaniu roota.

3. Nie można sobie ot tak "zmienić" softu. Możesz przywrócić kopię z TWRP albo zainstalować MIUI 5 i zrobić full wipe.

Opublikowano

Hmm.. rozumiem.

Jeśli mogę prosić to podaj linki do poszczególnych rozwiązań które przedstawiłeś.

Jak rozumiem sytuacją jest cieżka ale do naprawienia? Jak mowiłem MIUI 5 przy próbie instalacji zawieszał się:(( nie wiem w czym leży wina.. pojawiało sie logo MIUI Polska i dalej nie szło. Pomarańczowa piłeczka cały czas. Telefon jest wspierany więc nie myślałem że będą takie problemy.. na filmach wszystko śmigało, a skoro tak to nie chciałem zawracać głowy na forum. Teraz jednak kompletnie już sobie nie radzę:(

Opublikowano

Spróbuj sflashować miui 6 i jeśli ruszy to zrób Kopię MIUI. Następnie full wipe, sd swap z wątku o twrp i możesz przywrocic kopię (po przerzuceniu).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie widzę rozwiązania mojego problemu.. jest opis, ale pliki do pobrania wygasły:( Czy może ktoś podrzucić aktualną metodę?? Wszystko działa mi super tylko dysku mi brak na aplikacje:(

Czy są jakieś ROM'y na Androidzie 5 z MIUI?

Opublikowano

Nie i nigdy nie będzie, żaden Mediatek nie ma Androida 5, a po drugie i tak Android 5 nic nie zmienia w MIUI.

Jak masz MIUI 6 i recovery TWRP 2.5, to wgrywasz SD Swap z wątku TWRP dla Redmi 1, jest w dziale modyfikacje systemowe...

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...