damian3381 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Witam, Dziś trafiłem na problem w moim Mi 9T Pro. Mianowicie, mam 2 karty SIM (jedna Plus na abonament, a druga T-Mobile na kartę). Problem jest w tym że użytkując kartę T-Mobile nie odświeża mi pogody na widżecie, nawet wchodząc w apke. Po odświeżeniu wyskakuję komunikat "Nie udało się połączyć z siecią". Internet w T-Mobile jak i w Plusie działa normalnie. Na karcie Plusa i Wifi odświeża się bezproblemowo. Nawet po wyjęciu karty Plusa nadal jest to samo, uruchomiłem telefon ponownie, dalej to samo. Dlaczego na karcie T-Mobile tak się dzieje? Proszę o pomoc, z góry dziękuję za odpowiedzi.
BartlomiejZ94 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Opublikowano 19 Czerwca 2020 (edytowane) Mam ten sam problem, ale na Mi 8 Lite. Internet T-mobile przez dane mobilne, czy przez WiFi routerem LTE (z wsadzoną kartą od T-mobile) uniemożliwia aktualizację pogody czy wskazania lokalizacji - komunikat o braku połączenia z siecią. Na karcie od Orange za to żadnych problemów. Prawdopodobnie jest to jakiś problem po awarii ich sieci w ostatnich dniach. Pisałem już do supportu w tej sprawie. edit. Udało się rozwiązać problem, T-mobile po ostatniej awarii dokonało zmian w punktach dostępu, wystarczy przestawić typ uwierzytelniania na PAP lub CHAP i pogoda znowu powinna działać. edit. 2. Jednak nie, działa chwilę, później znowu wyskakuje komunikat. Edytowane 19 Czerwca 2020 przez BartlomiejZ94 Problem rozwiązany
damian3381 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2020 dzięki za odpowiedź, okazuje się że od następnego dnia po napisaniu posta problem zniknął
Rekomendowane odpowiedzi