kuki94 Opublikowano 26 Maja 2020 Opublikowano 26 Maja 2020 Witam mam nietypowy problem ze słuchawkami Mi True Wireless Earbuds Basic. Wczoraj dotarły do mnie 2 komplety zakupione online ze strony empik'u. Podczas próby wyszukania słuchawek poprzez bluetooth wyszukuje mi słuchawki ale bez podziału na R i L. Wykrywa jedynie urządzenie o nazwie "Mi True Wireless Earbuds Basic". Wszelkie próby resetów, wyjmowania tylko jednej słuchawki itp. nic nie dają ciągle wykrywa słuchawki jakby były one jednością. Jeden jak i drugi komplet traci połączenie co kilka sekund/minut mimo siedzenia 40 cm od telefonu. Czasami słuchawki grają z przeskokiem tzn. w jednej słuchawce dźwięk jest delikatnie opóźniony względem drugiej. Najśmieszniejsze jest to, że identyczny model zamawiałem kilka miesięcy temu z innego sklepu i te słuchawki działają idealnie (wykrywa mi je pojedynczo, automatycznie się łączą, słuchawki zaczynają mieć problem dopiero po odejściu około 15 metrów od telefonu). Macie może jakiś pomysł jak to rozgryźć? Próbowałem chyba wszystkiego a wizja czekania na reklamacje (odsyłanie itp) nie jest fajna . Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale zauważyłem różnice między starymi a nowymi słuchawkami (oznaczenia R i L na dwóch parach nowych słuchawek są inaczej wykonane, coś jakby "stępel?" R i L są wypukłe oraz odwrotnie umiejscowione względem "starszych" słuchawek. Może ktoś miał podobny problem i udało mu się z nim uporać.
mrosi Opublikowano 27 Maja 2020 Opublikowano 27 Maja 2020 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi