xiaomiuser5 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Witam, mam nadzieję, że jest to dobry dział dla mojego problemu. Kilka dni temu w moim Redmi Note 5 Pro (MIUI 11.0.3.0, Android 9) bez wyraźnej przyczyny przestał działać przycisk zmniejszania głośności (vol-). Inne przyciski, między innymi vol+ działają bez zarzutu. Nie mam pojęcia co mogło spowodować ten problem. Przycisk da się normalnie nacisnąć, po prostu nie ma reakcji. Dźwięk da się normalnie przyciszyć przeciągając palcem po pasku głośności. Nie sądzę, żeby to była wina hardware'u. Ponowne uruchomienie telefonu i czyszczenie cache nic nie dały. Wszystkie aplikacje i system są zaktualizowane do najnowszych wersji. Dodam, że telefon został zrootowany przez Magisk, jednak nie sądzę, żeby było to przyczyną. Problem pojawił się już raz wcześniej, jednak sam się rozwiązał po kilku godzinach. Teraz jednak problem nie ustępuje. Co mogę zrobić? W razie potrzeby mogę przywrócić telefon do ustawień fabrycznych, jednak wolałabym tego uniknąć.
mrosi Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 2 godziny temu, xiaomiuser5 napisał: Witam, mam nadzieję, że jest to dobry dział dla mojego problemu. Jaki ROM? Global czy MIUI Polska?
xiaomiuser5 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, mrosi napisał: Jaki ROM? Global czy MIUI Polska? Global
mrosi Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 https://miuipolska.pl/forum/topic/41903-redmi-note-5-przycisk-głośności/?tab=comments#comment-495461
mrosi Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi