mariel Opublikowano 30 Marca 2015 Opublikowano 30 Marca 2015 (edytowane) v 5.3.27 MI 4Opis znalezionego błędu / problemu: Witam. Firmowe konto pocztowe wymaga co najmniej 5 cyfr do blokady ekranu. Za cholerę nie daje się wprowadzić kodu powyżej 4 cyfr a co za tym idzie uruchomić synchronizacji. Liczę na szybką pomoc Dodatkowe informacje W wersji stable 4.8.22 problem ten nie występował. Edytowane 30 Marca 2015 przez mariel
zielonyBB Opublikowano 31 Marca 2015 Opublikowano 31 Marca 2015 (edytowane) Witaj, Też to kiedyś zauwazyłem. Od pierwszej wersji V6, z kompletnie niezrozumiałych dla mnie powodów, Xiaomi zdecydowało się na ograniczenie PIN do czterech cyfr. W V5 takiego limitu nie było. I teraz wszyscy którzy chcą korzystać z poczty firmowej gdzie security rules narzucaja PIN dłuższy niż 4 znaki są w czarnej d..... MIUI PL Team ma na to żaden wpływ. Buga trzeba zgłaszać i podbijać bezpośrednio w xiaomi, np. tutaj http://en.miui.com/forum.php. Jak zobaczysz jest kilka wątków na ten temat ale jakoś tak zainteresowanie tematem słabe W którymś z rom'ów V6, Xiaomi wspaniałomyślnie dało możliwość ustawiania hasła na samych cyfrach ale hello, tu nie chodzi o hasło ale o PIN. Radzili również żeby kontaktować się z adminami serwerów pocztowych i negocjować zmianę policy - śmiech na sali. Rozwiązanie doraźne - MailWise + security bypass. Ja tak używam od miesiąca i nikt się we firmie nie czepia. Powodzenia ! Edytowane 31 Marca 2015 przez zielonyBB
mariel Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Opublikowano 31 Marca 2015 Witaj, Też to kiedyś zauwazyłem. Od pierwszej wersji V6, z kompletnie niezrozumiałych dla mnie powodów, Xiaomi zdecydowało się na ograniczenie PIN do czterech cyfr. W V5 takiego limitu nie było. I teraz wszyscy którzy chcą korzystać z poczty firmowej gdzie security rules narzucaja PIN dłuższy niż 4 znaki są w czarnej d..... MIUI PL Team ma na to żaden wpływ. Buga trzeba zgłaszać i podbijać bezpośrednio w xiaomi, np. tutaj http://en.miui.com/forum.php. Jak zobaczysz jest kilka wątków na ten temat ale jakoś tak zainteresowanie tematem słabe W którymś z rom'ów V6, Xiaomi wspaniałomyślnie dało możliwość ustawiania hasła na samych cyfrach ale hello, tu nie chodzi o hasło ale o PIN. Radzili również żeby kontaktować się z adminami serwerów pocztowych i negocjować zmianę policy - śmiech na sali. Rozwiązanie doraźne - MailWise + security bypass. Ja tak używam od miesiąca i nikt się we firmie nie czepia. Powodzenia ! Dzięki za info. Mam nadzieję że MIUI weźmie pod uwagę taki bubel.
mariel Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) Znalazłem rozwiązanie problemu. Może nie jest najlepsze ale działa Należy zabezpieczyć ekran hasłem alfanumerycznym wybierając dowolnej długości pin. Ustawienia - Blokada - blokada ekranu - jakiś wzór. Następnie trzeba zmienić blokowanie za pomocą hasła alfanumerycznego (wpisać same cyferki jeżeli wymagany jest pin) i cieszyć się pocztą firmową Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez mariel
zielonyBB Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Ok, ale czym teraz odblokowujesz ekran, wzorem, pinem czy ustawionym hasłem alfanumerycznym (same cyfry) ? Twoje konto firmowe pocztowe jest na ? Bo z exchange był jeszcze jeden problem.
mariel Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Ok, ale czym teraz odblokowujesz ekran, wzorem, pinem czy ustawionym hasłem alfanumerycznym (same cyfry) ? Twoje konto firmowe pocztowe jest na ? Bo z exchange był jeszcze jeden problem. Hasłem alfanumerycznym (wpisuje same cyfry bo wymagany jest PIN 5 cyfrowy). Konto exchange oczywiście. Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez mariel
zielonyBB Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Znaczy ten drugi problem o którym pisalem juz naprawiono. Super ale ja się nie mogę mentalnie przestawić na klepanie numerkow na malutkiej klawiaturze, wole ten piękny ekran z pinem. Mam 4 cyfrowy dla spokojności sumienia (moje korpo żąda aż 7 cyfr) i MailWise z ominietym bezpiecznikiem Exchange i działa jak marzenie Tapnięte z MI4 Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez zielonyBB
Rekomendowane odpowiedzi