Peki Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 (edytowane) Witam, mam taki problem. Kupiłem redmi note 8 pro i chciałem podłączyć do niego mikrofon boya by-mm1. W zestawie z mikrofonem dostałem specjalny kabel do smartfona. Podłączyłem i ikonka od mikrofonu cały czas "łypie“ tak jakby telefon cały czas łączył się i rozłączał z mikrofonem i tak faktycznie jest. Kiedy sprawdziłem na dyktafonie dźwięk podaczas nagrania pojawia się i znika. Sprawdziłem na innym telefonie ( Xiaomi a1) wszytko działa. Kupiłem przejściówke i dalej ten sam problem, sprawdzałem nawet przez adapter z USB-C na aux, ale na tym nawet nie widzi mikrofonu. Podłączyłem słuchawki z mikrofonem i wszystko działa więc gniazdo jest dobre. Mikrofon, kabel do smartfona i przejściówka też są sprawne bo działają i innymi telegonami, tylko nie z tym.. Może mieliście podobny problem i znacie rozwiązanie bo ja już nie mam pomysłów jak to podłączyć żeby działało. Pozdrawiam Edytowane 23 Marca 2020 przez Peki
mrosi Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi