Domus00 Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 Witam, Dzisiaj odebrałem kamerę Mi 360° Home Security Camera Pro 1080p. Niestety nie może zeskanować kodu QR z telefonu. Robiłem wszystko tak jak w instrukcji. W apce Mi Home region Polski (kamera kupiona na Allegro). Internet Wifi przez Orange Funbox 3.0. Telefon Samsung S8. Wznawiam temat ponieważ nie znalazłem nigdzie rozwiązania.
Domus00 Opublikowano 6 Marca 2020 Autor Opublikowano 6 Marca 2020 Dzisiaj testowałem kamerkę w pracy i zadziałała. Ustawiłem region Niemcy (zalecany przez aplikację Mi Home). Po powrocie do domu kamera dalej nie łącze się z telefonem. Podejrzewam, że przyczyna leży po stronie routera, który działa w dwóch częstotliwościach 2,4 GHZ i 5 GHz zabezpieczonej przez WPA/WPA2 mixed. Czy któryś z szanownych kolegów może pomóc ? Przyznaję, że dostaje białej gorączki.
Indi Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Dnia 5.03.2020 o 21:33, Domus00 napisał: Witam, Dzisiaj odebrałem kamerę Mi 360° Home Security Camera Pro 1080p. Niestety nie może zeskanować kodu QR z telefonu. Robiłem wszystko tak jak w instrukcji. W apce Mi Home region Polski (kamera kupiona na Allegro). Internet Wifi przez Orange Funbox 3.0. Telefon Samsung S8. Wznawiam temat ponieważ nie znalazłem nigdzie rozwiązania. Mam podobny problem. Kamera nie jest tez widoczna przez Bluetooth. Wcześniej zainstalowałem dwie kamery sczytujac qrcode wiec nie jest to kwestia wifi. Macie jakieś pomysły co z tym zrobić?
mrosi Opublikowano 26 Maja 2020 Opublikowano 26 Maja 2020 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi