lichy95 Opublikowano 21 Lutego 2020 Opublikowano 21 Lutego 2020 Witam, Posiadam dwie żarówki Yeelight RGB Bulb wkręcone do żyrandola i poszukuje do nich jakiegoś fizycznego włącznika który przy wyłączeniu nie będzie mi odcinkach od nich zasilania a tym samym rozłączał ich z WiFi jak ma to miejsce przy standardowym przełączniku. Bardzo przypadł mi do gustu ten przełącznik który mogę przykleić na taśmie do ściany i nie muszę wpinać go w kable w ścianie. https://m-pl.gearbest.com/smart-lamp-controllers/pp_009704918964.html Niestety po głębszym poszperaniu w internecie dowiedziałem się że nie współpracuje on z moimi żarówkami... I tutaj moje pytanie czy istnieje coś podobnego co mógłbym połączyć przez WiFi z żarówkami bez bawienia się kabelkami a byłoby fizycznym wyłącznikiem żarówek? Dzięki wielkie za pomoc
rezmus Opublikowano 21 Lutego 2020 Opublikowano 21 Lutego 2020 hub zigbee i mini switch / wireless switch. zaleta taka, ze dziala po lanie, wiec nie zalezy od chmury.
lichy95 Opublikowano 22 Lutego 2020 Autor Opublikowano 22 Lutego 2020 Jakieś konkretne rozwiązanie/produkty jesteś w stanie polecić żeby funkcjonalność była podobna jak w tym przełączniku którym byłem zainteresowany a żeby cena nie rujnowała portfela no i przede wszystkim żeby była prosta instalacja
kamipawel Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 jeśli mogę to odświeżeń temat, potrzebuję takiego wlacznika jak w temacie tylko prawdę mówiąc w systemie tuya, do żarówki inteligentnej tuya, właśnie taki włącznik wifi manualny ale żeby rozlaczal nie zasilanie do żarówki tylko zdalnie ja wyłączał. czy takie coś w ogóle jest?
Kuba Opublikowano 15 Października 2020 Opublikowano 15 Października 2020 MI Gateway 3 i Aqara Wireless Remote Switch Double Rocker. Działa, jak złoto. MI Gateway musi być na serwerze chińskim, inaczej nie można podłączyć włącznika Aqara.
Rekomendowane odpowiedzi