barni4 Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Witam, wczoraj uruchomilem nowy Xiaomi Redmi LTE. Wszystko w porzadku, do czasu, gdy podczas wybierania rozmowy glosowej, okazalo sie, ze telefon - nawet polozony na stole, daleko od ucha - gasnie po polaczeniu, nie mozna go wybudzic, nie mozna zakonczyc rozmowy. Z aplikacji diagnostycznej wynika, ze niezaleznie od polozenia telefonu czujnik podaje non-stop parametr "near', tak, jakby byl ciagle zblizony Probowalem skalibrowac czujnik wchodzac przez kod *#*#6484#*#*, jednakze menu kalibracji jest po chinsku - nie mam pojecia, ktora pozycja to proxy, nie mowiac juz o dalszych krokach. Czy ktos z Was bylby w stanie przeprowadzic mnie przez to chinskie menu, tak, by udalo sie skalibrowac czujnik? (wersja MIUI - MIUI-KHICNBF96.0) Pozdrawiam barni Link to comment Share on other sites More sharing options...
barni4 Posted March 21, 2015 Author Share Posted March 21, 2015 Mam polski MIUI V5 , ale ok - zaktualizuję wyżej. Mam jednak kolejny problem - przy próbie pobrania v5 stable - komunikat o błędzie 404 - nie znaleziono. Skąd mogę go pobrać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Pytanie po co pobierać stare dev v5, skoro jest v6 aktualizowane co tydzień Link to comment Share on other sites More sharing options...
barni4 Posted March 21, 2015 Author Share Posted March 21, 2015 Lamcza - dzieki, o to chodzilo:) Maciek - sugerowalem sie instrukcja aktualizowania - wgrac najpierw 5 stable, potem 6... Jezeli mozna bez obaw od razu wgrywac 6, tak tez zrobie..... mozna tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Jeżeli nie masz żadnych danych to wgrywasz MIUI 6, robisz full wipe i gotowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renegade Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Ja w kwestii formalnej co to jest czujnik proxy bo chyba ktoś tu pojęcia myli? Proxy to jest serwer, przyznam o czujniku nie słyszałem. Powered by MI2S Link to comment Share on other sites More sharing options...
barni4 Posted March 21, 2015 Author Share Posted March 21, 2015 Lamcza - dzieki:) Renegade - idac Twoim tokiem myslenia - gdybym napisal, ze wgrywam soft, powiedzialbys, ze nie ma czegos takiego jak soft, jest tylko software, a soft to widziales tylko papier toaletowy np w lidlu? zartuje - to bezsensowna dyskusja. A do rzeczy - wgranie v 6 pomoglo w kwestii spolszczenia menu, w ktorym mozna skalibrowac czujnik - kalibracja rozwiazala problem. fabrycznie nowy telefon mial rozkalibrowany czujnik i jakis dziwny rom... teraz jest w porzadku. Dziekuje za pomoc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
pIrOirzy Posted June 22, 2017 Share Posted June 22, 2017 (edited) robisz full wipe i gotowe. คาสิโนออนไลน์ Edited June 22, 2017 by pIrOirzy Link to comment Share on other sites More sharing options...
pletik1 Posted August 11, 2017 Share Posted August 11, 2017 witam posadam telefon hm note 1lte i mam taki klopot ze jak wybieram numer tel czyli dzwonie to w momencie nacisniecia zielonej sluchawki telefon gasnie i zadne przyciski nie dzalaja numer jest wybierany i dodzwonie sie ale w momecie wybierana numeru nic nie moge zrobic jak ktos ma poczte glosowa to musze baterie wyciagnac i zrestartowac telefon jakas rada dopisze wymienilem wysfetlacz i przycisk power i volume Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts