Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. 

Mam problem z Google Pay. Sytuacja jest taka, że w ustawieniach NFC domyślnie płatność mam ustawioną na aplikację Banku Millennium (z góry mówię, że obsługuje tylko HCE, GPay nie obsługuje), a nadpisuje się ona, gdy włączę inna aplikację obsługująca płatności NFC (zastąp domyślną aplikację w ustawieniach NFC)

No i gdy płacę domyślnie Millennium, jest wszystko cacy. Problem zaczyna się gdy chce zapłacić kartą w Google Pay (mBank jeśli ma znaczenie). Gdy uruchomię Google Pay, to po przybliżeniu telefonu do czytnika pojawia mi się komunikat, jak na zdjęciu. Dzieje się tak za każdym razem i na każdym terminalu.

Z kolei, gdy ustawie aplikację domyślną na Google Pay, I chce zapłacić zbliżeniowo, to po włączeniu aplikacji Millennium nie działa zastępowanie aplikacji domyślnej. Czemu tak się dzieje?

comment_x83Pb2OkMJn9MPr8MkhhlgHl1yY3ls9J.jpg

Opublikowano
14 godzin temu, dzidexx napisał:

Nie wiem.

Wiem natomiast, że GPay powinno działeć na HCE.

I działa, jedynie jeśli ustawione jest jako domyślną aplikacja do płacenia zbliżeniowo. Gdy domyślnie Millennium jest ustawione, to po włączeniu aplikacji Google Pay i zbliżeniu do terminala, jedynie pokazuje ten komunikat