Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , zakupiłem właśnie mi 9 . Postanowiłem przetestować go w AnTuTu benchmark i wyniki trochę mijają się z tymi z internetu a mianowicie CPU ramy są w porządku natomiast GPU wg informacji w internecie osiąga wyniki rzędu 170k mój po kilkukrotnych testach osiąga jedynie 70k. Czy może to być jakaś awaria bądź podróbka ? Telefon zakupiony na dragonist.com

Opublikowano

Nie... Po prostu mogli mieć odpalone tryb gry w czasie testu co przez pewien czas podkręca smartfon... AnTuTu sam w sobie nie jest idealny... Dopóki wszystko działa, a gry nie mulą to nie wiem po co robić wgl testy... Chyba, że lubimy się jarać cyferkami...

Opublikowano

Według weryfikacji w antutu telefon jest oryginalny . Mój wynik to 320k czy może być aż taka różnica przy takich samych telefonach ? Nezumi tu nie chodzi o jaranie się cyferkami tylko stwierdzenie czy wszystko jest ok , te same telefony deklarują inna wydajność to coś chyba jest nie tak? A póki mogę go oddać to wolałbym rozwiać wszelkie wątpliwości.

Opublikowano

Screeny. Nie mam podstaw ściemniać. Najlepszy tel wg tego rankingu to ROG phone 2 z wynikiem 496662

e4ccdeda19c99ad9f4c05836f26812a9.jpgfd809944935746248c10fd4f458c87d8.jpg

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No tak tylko skąd bierze się wydajność 320k ? Dziwne jest tez że tylko grafika tak zaniża ten test . Nawet w opcji przyspieszenia gier wynik się nie poprawia .

Opublikowano

Szczerze mówiąc nie wiem. Jaki soft masz? Ja mam global 11.0.3.0 QFAMIXM.
Drugi raz zrobiłem i wynik jest praktycznie niezmieniony.
Pozdrawiam.

Opublikowano
mam inny 10.2.30.0 PFAEUXM.
Ale dostepna jest aktualizacja d V11.0.6.QFAEUXM
Może w tym rzecz hehe.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...