Olvido Opublikowano 8 Grudnia 2019 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Hejho, otóż mam problem, Jestem dumną posiadaczką telefonu xiaomi redmi note 4, który od kilku dni zwariował - w dosłownym znaczeniu tego słowa. Gdy tylko podłączam się pod sieć WiFi pozostali domownicy mogą zapomnieć o korzystaniu z internetu. To znaczy : ja się połączę z WiFi, a ping internetu automatycznie skacze do 3k (?!), zaraz po odłączeniu mojego telefonu ping spada - był restart telefonu, ponowna aktualizacja systemu w telefonie, nic nie pomogło. Czym to może być spowodowane? Nadmienię, że znalazłam fajną opcję sprawdzania prędkości łącza w telefonie (te cyferki przy zasięgu sieci) i jak włącze lte - to stoją mniej więcej na 0,0kb/s, natomiast jak włączę WiFi to od razu skaczą do około 200... Czy ktoś ma jakiś pomysł co jest nie tak? Ja już nie mam pomysłów... A może ktoś miał taki problem i go rozwiązał? Helpunku
Netoper Opublikowano 9 Grudnia 2019 Opublikowano 9 Grudnia 2019 A weź zapuść jakiegoś antywira, może coś załapałaś, i jak wyczuje wifi to zajmuje przesył.Kolejny pomysł to sprawdzić na innym routerze u kogoś znajomego czy na jego routerze też będzie blokowało.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi