kenzo7 Opublikowano 23 Listopada 2019 Opublikowano 23 Listopada 2019 Witam, Od pewnego czasu mam problem z zasięgiem w moim Xiaomi Mi mix 2s. Karta SIM w Viking mobile. Problem polega na tym iż mając zaznaczone wybór sieci automatyczny, w telefonie pokazuje, że zasięg mam cały czas, a bardzo często nie można się do mnie dodzwonić i co chwila dostaje smsy że ktoś próbował się dodzwonić. Po wybraniu na stałe sieci T-Mobile co jakiś czas tracę zasięg na 10-15 sekund, po czym pełny zasięg znów mi się pojawia. Po przełożeniu karty do starego telefonu LG g2 problem nie występuje. Jaka może być tego przyczyna? 1
Ari93 Opublikowano 23 Listopada 2019 Opublikowano 23 Listopada 2019 Uszkodzenie jednej z anten. Jak wejdziesz w ustawienia/o telefonie/pełna spec./info. o telefonie/stan karty sim siła sygnału cały czas jest pokazywana? U taty w LG G6 też były takie problemy jak opisujesz, kreski były a dodzwonić się nie szło, u niego w tym miejscu był albo bardzo słaby zasięg np -130db albo że brak czy coś. Tzn w miejscu gdzie zasięg był ogólnie słaby, w mieście itp jakoś antena dawała radę utrzymywać sygnał. 1
Rekomendowane odpowiedzi