Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Czy MIUI 10 z Android 9 posiada adaptacyjną jasność - lub niekoniecznie? Konsternującym jest, iż w ustawieniach jasności brak opcji “Adaptive Brightness” (angielski OS) w ustawieniach wyświetlacza (jest tylko Brightness level › Automatic brightness). Chciałbym dowiedzieć się, czym naprawdę jest jasność w MIUI w tym przypadku: czy działa jak "zwyczajne" standardowe dopasowywanie jasności czujnikiem, czy jak reklamowana w Androidzie 9 jasność adaptacyjna?

2. Podobnie w przypadku funkcji “Dashboard” (“(...) a new menu option which shows you a list of all the apps you used for the day and the amount of time spent within each one.” - https://android.gadgethacks.com/news/44-cool-new-features-changes-android-9-0-pie-0183109/ ) - w MIUI 10 na Androidzie 9 nie mogę jej nigdzie odnaleźć.

Ciekawe, jakie jeszcze natywnych funkcji Androida 9 nie są obecne w MIUI 10... :( i dlaczego (jak np. przypinanie ekranu, czy prywatny DNS, względem których odnalazłem co prawda "obejścia", ale dlaczego potrzebowałem to robić? dlaczego nie pozostały na swoim miejscu?)

Android 9, MIUI Global 10.3.6