koprobo Opublikowano 20 Lutego 2015 Opublikowano 20 Lutego 2015 (edytowane) Nazwa przedmiotu: Xiaomi MI3 WCDMA 16GB Opis: Mam do sprzedania prawdopodobnie na części, ponieważ kupiłem sobie już nowy telefon, a wątpię, żeby ktoś chciał go normalnie używać (choć się niby da, o czym dalej). Telefon przeżył upadek na podłogę przez co został uszkodzony dotyk w prawym dolnym rogu. Nie działa: przyciski menu/home/back, dolna linia klawiatury oraz ogólnego dotyku (do poziomu spacji w standardowej klawiaturze) oraz jeden punkt zauważalny przy pisaniu na klawiaturze (literka P z tego co pamiętam przy standardowej klawie). Gdy go jeszcze używałem uszkodzonego, dało się obejść problemy z dotykiem, lecz jak wiadomo nie jest to nic komfortowego (software'owe przyciski, zmiana klawiatury na taką ze spacją po przeciągnięciu palcem po klawiaturze oraz jakieś obroty ekranu, żeby wpisywać znaki specjalne). Reszta podzespołów jest całkowicie sprawna, ekran sam w sobie nie jest stłuczony (uszkodzone jest wyłącznie szkło z dotykiem). Jeśli kogoś to interesuje (przy braniu na części to wątpię) jest w wersji z białym tyłem. Telefon pochodzi z czerwca 2014, tył jest trochę podrapany, lecz przy sprzedaży na części raczej nie ma to znaczenia. Dla zainteresowanych mogę porobić fotki jak wygląda dokładnie uszkodzenie. Ceny nie podaję bo nie mam pojęcia za ile może zejsć na części, więc zainteresowanym proponowałbym coś na zasadzie licytacji w postach i wyłonię spośród nich najbardziej odpowiadającą mi cenę. Tak, macie rację, chcę wyciągnąć jak najwięcej co jest wg. mnie zrozumiałe, trzeba minimalizować koszty nowego telefonu Na pewno uda się z niego wyciągnąć wyświelacz, baterię, płytę główną, aparat co przy małym dostępie do części może być dla serwisu łakomym kąskiem jako tańszy oryginalny zamiennik. Jeśli telefon nie pójdzie tutaj to wrzucę na Allegro dla szerszego grona. Edytowane 20 Lutego 2015 przez koprobo
Elderbary Opublikowano 9 Marca 2015 Opublikowano 9 Marca 2015 Wątek został uznany za nieaktualny - z powodu informacji w treści lub z powodu braku aktualizacji przez 14 dni. Jeśli jesteś autorem wątku i chciałbyś go przywrócić - napisz do moderatora.
Rekomendowane odpowiedzi