Skocz do zawartości

kodek aptX zamiast SBC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam problem z ustawieniem kodeka aptX w swoich słuchawkach na tym telefonie. Na poprzednim telefonie (S9+) wszystko było w porządku i z automatu wybierało odpowiedni kodek. Próbowałem go wymusić w ustawieniach developerskich, ale za każdym razem wraca do SBC. Próbowałem z podłączonym urządzeniem, jak i w momencie gdy nie było sparowany. Jakieś sugestie? Generalnie czytałem w internecie, że to częsty problem na MIUI i może ktoś ma jakieś rozwiązanie. Model słuchawek - beyerdynamics byron bt pro. Sprawdziłem dodatkowo na głośniku bluetooth, który również wspiera aptx i ta sama historia - automatycznie łączy z SBC. 

edit:

czy komuś udało się połączyć cokolwiek przez aptx?

edit 2:

wychodzi na to, że telefon nie ma bibliotek aptX i aptX HD. Ciekawe w takim razie czemu oficjalnie jest reklamowany, że posiada aptX. 

Screenshot_2019-10-26-20-27-08-324_com.dp.logcatapp.jpg

Edytowane przez Czarny209
Opublikowano

Jak ty chcesz uruchomić aptX na teleofnie, który ma procesor Mediateka? Redmi Note 8 posiada snapa i tam masz aptX, Redmi Note 8 Pro jest na MTK i tutaj aptX nie uświadczysz, bo aptX/aptX HD należy do Qualcomm'a...

Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...