Czarny209 Opublikowano 26 Października 2019 Opublikowano 26 Października 2019 (edytowane) Mam problem z ustawieniem kodeka aptX w swoich słuchawkach na tym telefonie. Na poprzednim telefonie (S9+) wszystko było w porządku i z automatu wybierało odpowiedni kodek. Próbowałem go wymusić w ustawieniach developerskich, ale za każdym razem wraca do SBC. Próbowałem z podłączonym urządzeniem, jak i w momencie gdy nie było sparowany. Jakieś sugestie? Generalnie czytałem w internecie, że to częsty problem na MIUI i może ktoś ma jakieś rozwiązanie. Model słuchawek - beyerdynamics byron bt pro. Sprawdziłem dodatkowo na głośniku bluetooth, który również wspiera aptx i ta sama historia - automatycznie łączy z SBC. edit: czy komuś udało się połączyć cokolwiek przez aptx? edit 2: wychodzi na to, że telefon nie ma bibliotek aptX i aptX HD. Ciekawe w takim razie czemu oficjalnie jest reklamowany, że posiada aptX. Edytowane 26 Października 2019 przez Czarny209
Nezumi Opublikowano 27 Października 2019 Opublikowano 27 Października 2019 Jak ty chcesz uruchomić aptX na teleofnie, który ma procesor Mediateka? Redmi Note 8 posiada snapa i tam masz aptX, Redmi Note 8 Pro jest na MTK i tutaj aptX nie uświadczysz, bo aptX/aptX HD należy do Qualcomm'a... Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi