Jump to content

Xiaomi Air Quality Detector, czujnik jakości powietrza, problem

Recommended Posts

Witam posiadam ten czujnik od jakiegoś czasu i wszystko było ok, aż do czasu, a chodzi o bramkę Ble którą owy detektor posiada, a mianowicie nie mogę się do niej teraz połączyć, nie wiem czy to po zmianie frimeware czy co, że nie wyszukuje mi czujników temperatury xiaomi(te z wyświetlaczem), może kolega @rezmus by się wypowiedział, może coś usuneli z oprogramowania

Wysłane z mojego COR-L29 przy użyciu Tapatalka

Screenshot_20191007_124136_com.xiaomi.smarthome.jpg

Screenshot_20191007_124149_com.xiaomi.smarthome.jpg

Screenshot_20191007_124221_com.xiaomi.smarthome.jpg

Screenshot_20191007_124247_com.xiaomi.smarthome.jpg

Edited by djmalin

Dnia 13.10.2019 o 12:31, rezmus napisał:

nie mam pojecia, mi home to kobyla nie dojdziesz co sie tam dzieje, a oni kazda wersje traktuja jako dev, czyli cos dorobia, cos popsuja.

a jeszcze jedno pytanko odnośnie tego czujnika dlaczego nie mogę go dodać do innych serwerów np. polskiego, mam najnowsza Waszą apke 5.6.5 i dodawanie jest za pomocą kodu Qr który skanuje się z wyświetlacza urządzenia,działa tylko na region chiny, a w pozostałych wyskakuje że nie rozpoznano kodu?

to urzadzenie ma inny proces dodawania, niz wiekszosc. samo loguje sie do china, a tobie pokazuje qr w celu weryfikacja parowania. nie ma mozliwosci podpiecia go pod inny region, bo w firmware china jest na sztywno.

Edited by rezmus