Krzysztof_Z Opublikowano 26 Września 2019 Opublikowano 26 Września 2019 (edytowane) Witam, chciałem wam pokazać jak zmusić urządzenie Xiaomi Repeater v2 do działania z siecią Wifi UPC na przykładzie modemu Connect Box. Dzięki temu będą wam działać wszystkie strony internetowe a sam Repeater nie powinien samoczynnie się rozłączać. Aby tego dokonać musimy zalogować się do ustawień naszego Modemu UPC i zmienić szerokość Kanału. Jeżeli wartość ta jest źle ustawiona to jak już wspomniałem, wasz Repeater będzie co chwilę się rozłączać i nie będzie wam działać większość stron internetowych. W razie czego jak wam się nie chce czytać to stworzyłem tutorial video i wrzuciłem go na YT, tutaj link: https://youtu.be/qawyRdR1_4Y A tu opis czynności: Na komputerze bądź będąc podłączeni pod nasze wifi UPC za pomocą telefonu na początku w przeglądarce wpisujemy następujący adres: http://192.168.0.1 Jako hasło wpisujemy settings password który znajduje się na nalepce naszego modemu na jego spodzie. Po zalogowaniu klikamy na: “Ustawienia Zaawansowane”, potem wybieramy “Sieć WiFi” następnie “Sygnał Wifi” i ustawieniach dotyczących Częstotliwości 2.4 gigaherca zmieniamy wartość w opcji “Szerokość kanału” z wartości “20 Mhz” na wartość “20/40 Mhz”. Na końcu klikamy zapisz zmiany. Po odczekaniu kilkunastu sekund Router powinien działać na nowych ustawieniach. Po zmianie tych ustawień wasz Repeater powinien działać w prawidłowo. Jeżeli wam to nie pomoże to zmieńcie kanał w ustawieniach routera na jakiś inny (wybierzcie liczbę mniejszą niż 11) Innym sposobem na sprawdzenie czy Repeater działa prawidłowo i czy to nie jest wina naszego rutera jest stworzenie za pomocą telefonu z androidem HotSpota i podpięcie się pod tego HotSpota za pomocą Xiaomi Mi Repeater’a 2. Bierzemy wtedy inny telefon i sprawdzamy czy po podłączeniu się do sieci WiFi generowanej przez nasz Repeater wszystko działa w porządku. Pozdrawiam, Krzysztof. Edytowane 26 Września 2019 przez Krzysztof_Z
hax Opublikowano 10 Października 2020 Opublikowano 10 Października 2020 Kolego mi to nie pomaga mam stary router technicolor od nich, i nie mogę się uporać z tym opisanym problemem. Sieć jest widoczna, ale po połączeniu z nią nie ma internetu. Masz jakieś rozwiązanie na to? Czy mam dzwonić do UPC o zmianę routera? @Krzysztof_Z
Rekomendowane odpowiedzi