Skocz do zawartości
  • 0

Nowa hulajnoga nie włącza się

Pytanie

Opublikowano

Cześć,

zakupiłem hulajnogę (xkom). Dzisiaj do mnie dotarła. Rozpakowałem, złożyłem zgodnie z instrukcją, klikam na przycisk włączania i nic. Zero reakcji. Podłączyłem do ładowania, zielona dioda na zasilaczu świeci, niestety hulajnoga nadal w żaden sposób nie reaguje na włączanie. Jest jakaś rada? Czy tylko zwrot towaru?

Pzdr.

GryQ

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Jeżeli po kilku godzinach ładowania będzie martwa to zwrot.
Masz gwarancje wiec dłubanie na początek było by lekkomyślne.

• 0
Opublikowano

Po godzinie ładowania nic. Wyczytałem, że po podłączeniu do ładowania dioda powinna zmienić kolor z zielonej na czerwoną - a tutaj nic. Zero reakcji.

Oddałem do wymiany...

Pzdr.

GryQ

• Like 1
  • 0
Opublikowano

OK. Hulajnoga wymieniona. Wszystko na razie śmiga jak należy.

Niestety nasuwają się przykre wnioski:

1. X-Kom poleciał lekko "w kulki": opakowanie z drugiej (działającej) hulajnogi było oryginalnie zapakowane taśmami plastikowymi, miało bardziej "fabrycznie" poukładane elementy w środku. Poprzednie było zaklejone zwykłą taśmą pakunkową. Ewidentnie ktoś wyjmował poprzednią hulajnogę i fakt, że wysłali do mnie niedziałający sprzęt, o czym ktoś z ich pracowników najprawd. wiedział nienajlepiej o nich świadczy.

2. Mimo wszystko jednak jest jakiś case z tymi hulajnogami: sąsiad z osiedla 2 tygodnie temu kupił w mi-home i miał dokładnie taki przypadek jak ja, tzn. hulajnoga kompletnie nie działała po wyjęciu z opakowania. Wniosek: warto sprawdzić (jeżeli jest taka możliwość rzecz jasna), czy sprzęt działa zanim weźmiemy go ze sklepu.

Pzdr.

GryQ