Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. 

Mam pytanie czy podłączenie soundbar do mibox via bluethot zadziała? Mi będzie wpiete w projektor, potrzebuje wysłać dźwięk na przeciwlegla ściane, chce oglądać filmy z neta typu zalukaj, netfix, hbogo

Opublikowano

Żeby spróbować to muszę to kupić, a jak nie za działa to po co mi to wszystko. Dzięki za mądrą odpowiedz

Proszę kogoś o pomoc kto już coś takiego ma sprawdzone i coś może konkretnego powiedzieć. 

Opublikowano

@Bryniol bez sprawdzenia się nie dowiesz, BT teoretycznie powinno zadziałać, praktycznie to różnie bywa, masz 14 dni na zwrot jak kupisz poprzez net, nie widzę problemów z testami, jak nie działa to odsyłasz.

Opublikowano

Nikt nie jest wróżką żeby wiedzieć, czy posiadasz sprzęt, nie podałeś takiej informacji, a z założenia wszyscy tu piszący posiadają Mi Boxa.

Tak jak pisze kolega wyżej, BT to trochę loteria, więc raczej nikt Ci nie odpowie, a jego pomysł jest bardzo dobry.
Chyba, że w końcu zaczniesz pisać precyzyjnie i podasz nazwę sprzętu, który chcesz sparować z Mi Boxem. Może ktoś robił taki myk na takich sprzętach i podzieli się swoją wiedzą.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dziękuję, za odpowiedzi, liczyłem że może ktoś ma taki zestaw to bym kupił taki sam i sprawa zamknięta, a 14 dni to wiem, ale wolałbym tego uniknąć. Sprawdzę w marketach czy można oddać bez przyczyny i będę testowac. 

Opublikowano

Kolego jak liczyłeś na to, że ktoś ma taki zestaw to przestań nas trzymać w niepewności i podaj w końcu dokładną nazwę soundbara, czy tego co chcesz podłączyć i model boxa, który chcesz kupić.
Jak widzisz jesteśmy chętni do pomocy, ale nikt nie siedzi w Twojej głowie.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mam mibox 3 4k i z przesyłaniem dźwięku przez bt jest bez problemowo. Niestety jest inny problem. Gdy tak zrobie to przesyłanie dźwięku przez bt strasznie zagłusza sygnał wifi do nieużywalnego poziomu, you tube schodzi nawet do 144p i się zacina. Testowane z glosnikiem bt, sluchawkami bt, pojedyncza sluchawka do rozmów. Bluetooth jak i wifi pracuje na 2,4ghz wiec zakłócają się. Rozwiązaniem jest router wifi pracujący na paśmie 2,4 i 5ghz. Podłączamy mibox do sieci 5ghz i problem znika i wszystko ładnie chodzi. Przetestowane jak znajomy wpadl z takim mobilnym routerem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
Dnia 25.08.2019 o 15:49, Bryniol napisał:

Witam wszystkich. 

Mam pytanie czy podłączenie soundbar do mibox via bluethot zadziała? Mi będzie wpiete w projektor, potrzebuje wysłać dźwięk na przeciwlegla ściane, chce oglądać filmy z neta typu zalukaj, netfix, hbogo

Dziś zakupiłem eske i mam identyczną sytuację. Wszystko działa super. Box podpięty pod projektor optoma a dźwięk po bt spięty z TP-LINK HA100 do wzmacniacza stereo. Nic nie zamula nic nie spowalnia wszystko chodzi jak trzeba. YouTube Netflix czy filmy. Z saundbarem Samsunga też jest idealnie. Płynnie bez jakich kolwiek opóźnień. 

Edytowane przez Hela