piotr.madeja Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Witam, Mam pewien problem z moim Redmi 3 - wiem to już stary model ale nadal daje radę - problem dotyczy zazwyczaj jednej losowej aplikacji. Objawia on się brakiem połączenia z internetem zarówno na wifi jak i transmisji komórkowej pomimo ich normalnej pracy i prawidłowego działania pozostałych aplikacji. Jedyne rozwiązanie to restart telefonu i problem znika tylko po to aby po kilku godzinach/dniach pojawić się w innej aplikacji. Najczęściej zauważyłem to w aplikacjach: obrazkowo, imka, deezer, lidl, moje ing, aquamail i nigdy we wszystkich na raz, zawsze w jednej. Drugim problemem jest sytuacja przy której włączam transmisje komórkową po dłuższym używaniu wifi (chromecast + netflix) i ta nie reaguje - pomaga włączenie na chwilę trybu samolot i wyłączenie. Obecny system to MIUI Global 9.6 9.6.2 LAIMFID. Ktoś ma jakieś pomysły?
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Może w ustawieniach aplikacji, zdjąć wi-fi, pozostawić dane mobilne, będzie się samo odświeżać, jak z wi-fi przejdziesz na dane mobilne, opcje programisty i tam wyłączyć wymuszanie danych mobilnych jak jest połączenie wi-fi, (jeśli takowa opcja włączona).
piotr.madeja Opublikowano 4 Września 2019 Autor Opublikowano 4 Września 2019 A pierwszy problem? Znacznie bardziej mi doskwiera. Myślałem nawet nad full wipe i ponowne wgranie systemu....
Rekomendowane odpowiedzi