hexi Posted August 15, 2019 Posted August 15, 2019 Witam, posiadam mi 8 64 GLOBAL z oryginalnym kablem, chciałem przegrać pliki przez USB bo tak mi najwygodniej na komputer, jednak jak podłączam kablem USB do windowsa 10 to nie ma w ogóle dźwięku wykrycia telefonu w komputerze, a jedynie jest ładowanie na telefonie, nie mam opcji z tabelką gdzie mogę przejść na przerzucanie zdjęć. Kiedyś tak miałem bodajże, i pamiętam że jakieś sterowniki wgrałem bodajże ale jakie to nie pamiętam dokładnie bo było to z pół roku temu. Miui stabilne czy developerskie próbowałem wgrać i żadnej różnicy. Pomoże ktoś? Przejrzałem pół internetu, próbowałem wgrać sterowniki przez " 15 seconds ADB installer " i o dziwo zgrało pliki jak podłączyłem telefon. Dodam, że raz mi jedynie wykryło mi w komputerze nowe urządzenie na 2 sekundy, rozłączyło, podłączyło rozłączyło i już nie wykrywa dalej... :/ Żeby nie było na laptopie mamy jest to samo.
rock'n'rolla Posted August 15, 2019 Posted August 15, 2019 Ustawienia - > O telefonie - > Pełna specyfikacja - > klikasz kilka razy w "Wersja MIUI" aż pojawi się naois "jesteś programistą". Następnie Ustawienia - > Dodatkowe ustawienia - > Opcje programisty i tam szukasz " Domyślna konfiguracja USB".
hexi Posted August 15, 2019 Author Posted August 15, 2019 12 minut temu, rock'n'rolla napisał: Ustawienia - > O telefonie - > Pełna specyfikacja - > klikasz kilka razy w "Wersja MIUI" aż pojawi się naois "jesteś programistą". Następnie Ustawienia - > Dodatkowe ustawienia - > Opcje programisty i tam szukasz " Domyślna konfiguracja USB". Próbowałem już tam grzebać, dałem transfer zdjęć PTP ale nadal nie wykrywa
rock'n'rolla Posted August 15, 2019 Posted August 15, 2019 (edited) Zmień na MTP - transfer plików. Edited August 15, 2019 by rock'n'rolla
hexi Posted August 15, 2019 Author Posted August 15, 2019 4 minuty temu, rock'n'rolla napisał: Zmień na MTP - transfer plików. Właśnie problem w tym, że posiadam jedynie: Przesyłanie plików Tethering przez USB MIDI Tranfer zdjęć (PTP) Bez przenoszenia danych Dałem teraz na przesyłanie plików i też nic się nie zmieniło MTP tam nie ma
PiotrX77 Posted October 14, 2019 Posted October 14, 2019 Kabel do bani... nie wszystkie kable pozwalają na komunikację z komputerem.
Recommended Posts