Skocz do zawartości

USB od xiaomi w mi 8 ładuje tylko telefon - windows 10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam mi 8 64 GLOBAL z oryginalnym kablem, chciałem przegrać pliki przez USB bo tak mi najwygodniej na komputer, jednak jak podłączam kablem USB do windowsa 10 to nie ma w ogóle dźwięku wykrycia telefonu w komputerze, a jedynie jest ładowanie na telefonie, nie mam opcji z tabelką gdzie mogę przejść na przerzucanie zdjęć. Kiedyś tak miałem bodajże, i pamiętam że jakieś sterowniki wgrałem bodajże ale jakie to nie pamiętam dokładnie bo było to z pół roku temu. Miui stabilne czy developerskie próbowałem wgrać i żadnej różnicy. Pomoże ktoś? Przejrzałem pół internetu, próbowałem wgrać sterowniki przez " 15 seconds ADB installer " i o dziwo zgrało pliki jak podłączyłem telefon. Dodam, że raz mi jedynie wykryło mi w komputerze nowe urządzenie na 2 sekundy, rozłączyło, podłączyło rozłączyło i już nie wykrywa dalej... :/ Żeby nie było na laptopie mamy jest to samo.

Opublikowano

Ustawienia - > O telefonie - > Pełna specyfikacja - > klikasz kilka razy w "Wersja MIUI" aż pojawi się naois "jesteś programistą". Następnie Ustawienia - > Dodatkowe ustawienia - > Opcje programisty i tam szukasz " Domyślna konfiguracja USB".

Opublikowano
12 minut temu, rock'n'rolla napisał:

Ustawienia - > O telefonie - > Pełna specyfikacja - > klikasz kilka razy w "Wersja MIUI" aż pojawi się naois "jesteś programistą". Następnie Ustawienia - > Dodatkowe ustawienia - > Opcje programisty i tam szukasz " Domyślna konfiguracja USB".

Próbowałem już tam grzebać, dałem transfer zdjęć PTP ale nadal nie wykrywa :(

Opublikowano
4 minuty temu, rock'n'rolla napisał:

Zmień na MTP - transfer plików. 

Właśnie problem w tym, że posiadam jedynie:
Przesyłanie plików
Tethering przez USB
MIDI
Tranfer zdjęć (PTP)
Bez przenoszenia danych

Dałem teraz na przesyłanie plików i też nic się nie zmieniło MTP tam nie ma

• 1 miesiąc temu...