Skocz do zawartości
  • 0

"Zaginione" opcje

Pytanie

Opublikowano

Czołem wszystkim
W końcu po kilku latach używania Mi5 (nadal działa dobrze...) złamałem się i kupiłem Mi9, niby wszystko fajnie __prawie__ tak samo tylko lepiej, szybciej, fajniej... ale nie do końca. Chciałem sobie ustawić wszystko jak poprzednim telefonie i zaczęły się schody:

• gdzie jest "bieżąca lokalizacja" w pogodzie, w ogóle jest taka opcja ?
  • gdzie zniknęły opcje "oszczędzanie baterii" ? Konkretnie chodzi o godziny w których ma działać oszczędzanie? <edit> znalazłem, jak się okazuje zamiast w "Bateria i wydajność", trzeba przytrzymać ikonkę w górnym pasku, NIGDZIE indziej tego nie ma
  • gdzie są opcje dot. kabla USB? tj. jaki rodzaj połączenia ładowanie/dane/itp ? Poza momentem wpięcia kabla nie mogę znaleźć tej opcji, zwłaszcza ustawienia domyślnej opcji co strasznie utrudnia życie z AndroidAuto
  • gdzie są opcje dot. tapety i przesuwania ekranów? Zarówno "normalnej" jak i na ekranie blokady? Do tej pory miałem fajne tapetki z NASA, rozciągnięte na wszystkie ekrany, tego też nie mogę znaleźć (no i IFTTT nie działa :( )

Ktoś wie gdzie tego szukać? Przez lata człowiek jednak przyzwyczaja i pierwsze co się rzuca w oczy, to jest to co nie działa i trochę mnie szlag trafia.
Gdzie i komu ew. zgłaszać tego typu błędy?

P.S. Mam obecnie Mi9 z MiUI Global 10.2.24

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie