Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie. Od kilku miesięcy mam problem z moim Xiaomi Redmi 5 Plus. Początkowo zaczął się lekko przycinać, a z czasem doszedł problem z brakiem reakcji na dotyk. Na początku myślałem, że to tylko problem z wyświetlaczem i brakiem reakcji, a ostatnio zauważyłem, że nastąpił znaczny spadek wydajności telefonu. Aplikacje jak Pokemon GO zaczęły działać bardzo ociężale, wręcz widać, że brakuje klatek. Jakby z 60 fps zrobiło się nagle 15! Problemy zaczęły się od instalacji MIUI 10, wcześniej działało wyśmienicie. Znalazłem w Google dużo podobnych tematów i problem wydaje się bardzo znany, ale nie znalazłem nigdzie rozwiązania. Telefon kupiłem w sklepie Euro RTV Agd i jest na gwarancji. Dodam jeszcze, że mam w domu drugi telefon Redmi 5 Plus, ale został kupiony na allegro, prawdopodobnie został sprowadzony z bezpośrednio z Chin bo miał chińskie nalepki wszędzie i działa za***iście, dużo lepiej od mojego. Niestety teraz nie mogę podać dokładnie jaki ma firmware itp, ale na pewno jest Miui 9.2.

Teraz najważniejsze pytanie: czy ktoś zna rozwiązanie problemu, jeśli nie co mam zrobić? Oddać telefon na gwarancję? Czy odblokować od razu bootloader i zainstalować ROM Miupolska? A może zainstalować poprzednią wersję MIUI? Bardzo proszę o pomoc, bo już mam tego dosyć :( Walczę z telefonem już 2 miesiąc, próbowałem wszystkiego co się dało bez odblokowania bootloadera i nic nie pomaga :(

Tutaj screen z mojego telefonu z którym mam problemy, później wstawię z tego drugiego, który działa dobrze.

Screenshot_2019-07-14-14-28-37-163_com.android.settings.png

Edytowane przez bodzio pl