Skocz do zawartości
  • 0

Xiaomi Do Zdjeć.

Pytanie

24 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Redmi Note na Mediateku robił bardzo ładne zdjęcia, Hongmi/Redmi 1 robi średnie.

Jak chcesz telefon poniżej 5 cali to chyba lepiej poczekać na Redmi 2 ;)

• 0
Opublikowano (edytowane)

Redmi 2 dobrze się zapowiada, nie ukrywam ze liczy się dla mnie LTE. W sumie miałem 5 cali wiec 5,5 by mi nie przeszkadzało tylko w tym przypadku bralbym note 4g na snapdragonie. No i note baterią miażdży.

Edytowane przez kaju666
  • 0
Opublikowano

@kaju, uwierz, jest spora różnica pomiędzy 5 a 5,5 cala. 5 cali to takie w sam raz, a Note to już kobyła/paletka. Duży ekran jak najbardziej mi odpowiadał, ale z czasem rozmiar samego telefonu dokuczał, pomimo dużych rąk nie zawsze mi szło go obsłużyć jedną ręką itd. itd.

No w skrócie Note spoko, ale na dłuższą metę osobiście preferuję hmm wygodę do max 5 cali, jeżeli miałbym wybór flagowca między takim Mi-4 a prawdopodobnie nowym flagowym Note (15 stycznia) i by miały te same parametry (czysto teoretycznie) to wybór padnie na ten pierwszy model ;)

Jednak wybierz taki telefon, który Tobie będzie najbardziej odpowiadać, dla porównania wielkości - jak miałeś w rękach Samsung Note 2 to ten Note od Xiaomi jest tylko dłuższy o 3mm. 

• 0
Opublikowano (edytowane)

Akurat w note robi się jeden gest i ekran zamienia się w 3.5 4 lub 4,5cala-jak chcemy - tak więc argument obsługi jedna ręką odpada. Dla mnie przesiadka, z 5 na 5,5cala to strzał w 10 min dlatego ze w końcu trafiam w literki jak pisze w pionie

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTEW przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez igoor1983
  • 0
Opublikowano

Akurat w note robi się jeden gest i ekran zamienia się w 3.5 4 lub 4,5cala-jak chcemy - tak więc argument obsługi jedna ręką odpada.

Jak jest taka opcja to spoko, z tym, że ja już kilka miesięcy bez Note a to wprowadzili niedawno.

Fajnie że jest "gest" do zmiany "cali", niestety gabarytów samego phabletu już nie zmienisz - no chyba że wygniesz go jak tego iPhone'a 6 Plus, wtedy do belki bez trudu sięgnie się 1 ręką ;-)

btw. Jeżeli chodzi o pisanie to się zgadzam, na Note mega wygoda, bez problemu mogłem pisał długie maile bądź wiadomości, od zawsze używałem Swype - trafiałem w 4,3" Mi-2, w Note 5,5", a w Hongmi/Redmi 1 na 4,7" często nie, nie mam pojęcia czemu. Zobaczymy jak to w Mi-4 będzie ;)

• 0
Opublikowano

hmm w sumie mógłbym sie zadłuzyć i kupić Mi3 bo po 1050 w polsce z serwisem. Warto dołożyć? spora różnica wydajności/baterii/audio/kamery?

• 0
Opublikowano (edytowane)

Warto, to w końcu poprzedni flagowiec.

Jednak lepiej jak by wypowiedział się ktoś kto miał/ma Mi-3 np. #Acid ;)

Edytowane przez checkmate
  • 0
Opublikowano

hmm w sumie mógłbym sie zadłuzyć i kupić Mi3 bo po 1050 w polsce z serwisem. Warto dołożyć? spora różnica wydajności/baterii/audio/kamery?

Wydajności tak, ale reszty nie określimy.

Kamerę i dźwięk w niej (nie jestem na bieżąco, może już naprawione) MI3 ma do pupy.

Jeśli wstawione przez mnie wyżej sample pochodzą na prawdę z 2, to zaczekaj na jakąś recenzję odnośnie aparatu i innych funkcji w nim.

Te zdjęcia wyglądają kosmicznie :D

Wszystko okaże się po dotarciu RM2 do właścicieli ;)

• 0
Opublikowano

A może kup po prostu aparat do zdjęć na pewno będą ładne :D Z podejmowaniem decyzji to u ciebie gorzej niż u mojej żony w sklepie z butami. A poza tym pytałeś i Xiaomi a teraz zaczynasz drążyć inne chinole oddalając się od tematu

• Like 1
  • 0
Opublikowano

Ja nie uzywam już aparatu zwykłego,  podobnie z nawigacją bo to ma telefon. Smartfon to obecnie multiurządzenie, oczywiscie cos kosztem czegoś, ale nadal wygoda ogromna.

Czekam na pierwsze wrażenie Endriu gdy dostanie Redmi 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...