Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od pewnego czasu mam problem z przełączeniem transmisji danych. Z racji że RR jest dualSIM korzystałem z Aero2 jednak ze względu na częste wyjazdy i problemy z wpisywaniem Captcha postanowiłem zamienić karty i zacząć korzystać z pakietu danych. I tu pojawia się problem ... bo mimo że karta Aero2 jest nieaktywna (bądź nawet wyjęta ze slotu) to podczas włączania transmisji automatycznie wybiera kartę SIM2. Co jest irytujące bo za każdym razem muszę zmienić ustawienia na SIM1. Czy ktoś wie czego to może być przyczyna ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam podobny problem z tym ze zmiana domyślnej karty do przesyłu danych działa tylko chwilowo. Jeżeli zmieniamy domyślną w ustawieniach na 1 i jest ok ale gdy wylacze przesył i włacze jeszcze raz to domyślną znowu zmienia się na sim2. Jakas mała podpowiedzi?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie zadziałało po dziwnej zmianie ... mianowicie ... na próbę zmieniłem karty SIM jeszcze raz ... tzn AERO do SIM1, PLAY do SIM2.... przesył danych ustawiony z Aero2 i wszystko pięknie działa ... po powrocie do pierwotnego ustawienia Play sim1 i aero2 sim2 (oczywiście restart telefonu) transmisja działa już tylk ona sim1. Nie wiem czym to jest spowodowane ... 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)
poszukuję porady co zmienić w ustawieniach by domyślnie pobierało dane z sim1 a nie sim2.
Sieć preferowaną (wszystkie 3G) mam ustawioną na sim1 (orange) i z niej chce by ciągnęło transfer danych. Na sim 2 mam (plus). Mimo takich ustawień jak włączam transfer to dane są pobierane przez sim2 (?)Jak wchodzę do opcji włączania transferu przez ustawienia to domyślnie jest włączona sim2 (?). 

Zmieniałem już zapisy w APN dot sim2 - po prostu nie idzie transfer wogóle i trzeba ręcznie przełączyć w ustawieniach transfer na sim1. 

Prośba o wsparcie.Dzięki.
Edytowane przez tas79
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...