Skocz do zawartości

Niedziałający dotyk w Xiaomi Redmi 4A

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś czas temu dotyk w moim telefonie przestał odpowiadać, zaczęło się od tego że na telefonie pojawiło się pęknięcie ciągnące się od okolic słuchawki, aż po dolny róg telefonu.

Kilka dni później po tym drobnym incydencie, położyłem telefon na łóżku , po powrocie nie reagował już na nic, próby resetu nic nie dawały, na następny dzień, gdy trzymałem telefon w kieszeni i go wyciągnąłem to zaczął działać z powrotem. Niestety tylko na kilka dni, potem znów dotyk przestał odpowiadać, dziś znów udało mi się przywrócić go chwilowo do życia, lecz po aktualizacji oprogramowania, gdy telefon uruchomił się ponownie to dotyk znów przestał odpowiadać. Boczne guziki działają normalnie, obraz również jest normalnie wyświetlany.

Czym to może być spowodowane? Wymieniałem wyświetlacz już 2 razy, za każdym razem samodzielnie (Jeden był zamawiany z Aliexpress, drugi z Allegro).

Przy poprzednim jak i przy tym wyświetlaczu również występował ten problem, lecz wtedy wystarczyło docisnąć dolny panel lub zresetować telefon.

• 3 miesiące temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...