Skocz do zawartości

Fix na czarny kalkulator bez aktualizacji w sklepie Google

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jakby ktoś potrzebował fixa na kalkulator to w linku. Zmieniłem wersję pliku ze 138 na 238 i wersję kompilacji z 2.4.xxx na 3.4.xxx oraz wersję aplikacji z 10.1.7 na 10.7.7.

Dzięki temu nie pojawia się aktualizacja w sklepie Google i kalkulator nie zostanie podmieniony przez przypadkową aktualizację.

Skrypt uwzględnia inne ścieżki w MI9 i MI9 SE i na tych modelach również zadziała prawidłowo.

Link do wersji z oryginalnymi napisami ("Kalkulator  Konwerter  Zadłużenie") i z oryginalną wielkością czcionki:

Kalkulator_10.7.7.xiaomi.eu_fix.zip

8017b6a88d5d.png

Link do wersji ze zmienionymi napisami ("Kalkulator  Konwerter  Raty") i ze zmniejszoną wielkością czcionki, dzięki czemu nie są ucięte te napisy:

Kalkulator_10.7.7.xiaomi.eu_fix_small_fonts.zip

8ba033d974b2.png

Przed wrzuceniem należy odinstalować aktualizację ze sklepu Google, o ile ktoś zaktualizował.

Plik do wrzucenia w TWRP.

UWAGA, po zastosowaniu nie da się zaktualizować plikiem ze sklepu Google, gdyż tam jest niższa wersja. Ręczne wyszukanie pokaże przycisk aktualizuj, ale próba aktualizacji skończy się komunikatem o błędzie. Nie pojawi się też aktualizacja na liście aplikacji do zaktualizowania w zakładce "Moje gry i aplikacje" >> "AKTUALIZACJE".

Plik można instalować w innych modelach, nie tylko w MI9.

Edytowane przez sp4ubw
Aktualizacja wersji