dudu Opublikowano 25 Marca 2019 Opublikowano 25 Marca 2019 Witam. Mam problem z MI note 2 i nie wiem co począć. Otóż telefon kupiłem na Gearbest ponad rok temu. Dość intensyfnie go użytkuję i niedawno zauważyłem że bateria słabo trzyma. Apka od kondycji baterii wykazała że ma ona już niecałe 50% pojemności (1800 mAh). Zamówiłem na Aliexpress zamiennik i postanowiłem sam ją wymienić. Na YT sporo tutoriali jak sie do niej dobrać, mam hotair więc stwierdziłem że dam radę. Podczas rozbierania odkręciłem dolną część w której jest zamontowany glośnik, wibracja itp. Podczas wyciągania jej z miejsca w jakiś niezrozumiały dla mnie sposób zawadziłem tą częścią o jedną blaszkę stykowa na płytce od ładowania. I ta blaszka odpadła co powodowało że nie działała wibracja. Zamówiłem na Allegro nową płytkę do Mi Note 2 z taśmą i wymieniłem. Problem polega na tym że: - przestały mi działać przyciski dotykowe na dole ekranu (wstecz i ostatnie aplikacje). Środkowy wciskany i odcisk palca działają. - podczas dzwonienia mam na ekranie czarne tło, biały numer pod który dzwonię oraz czerwoną słuchawkę. Nie mogę więc włączyć głośnomówiącego itp. - podczas rozmowy czujnik zbliżeniowy nie blokuje dotyku w ekranie. Powoduje to że policzkiem uruchamiam różne funkcje. - telefon rozparował mi się z autem i nie widzę teraz w pobliżu mojego auta (mowa o BT). Generalnie właśnie skończyłem twardy reset czyli przez recovery zrobiłem wipe data i teraz przywracam backupy. Wstępnie widze że wszytsko gra oprócz tych nieszczęsnych przycisków dotykowych. Na pewno dobrze wszystko złożyłem. Tasiemki 3 razy sprawdzałem czy dobrze weszły i czy klipsy dociśnięte. Może być że ta nowa płytka jest walnięta? Nie chcę znowy jej wyciągać i wkładać starej żeby znowu coś się nie zepsuło. Przynajmniej bateria ma porządną pojemność (ponad 3800 mAh). Macie jakieś rady co sprawdzić? Da sie jakąś funkcją sprawdzić hardware tych przycisków dotykowych? Pozdrawiam Krystian
Rekomendowane odpowiedzi