Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio zauważyłem na Ali bezprzewodowe ładowarki do telefonów:

http://www.aliexpress.com/item/New-Arrival-Qi-Wireless-Power-Charger-for-iPhone-Samsung-Galaxy-S3-S4-Note2-Nexus-Free-shipping/1741256061.html

I teraz pytanie. Wiem, ze ta z linku nie jest kompatybilna z Xiaomi, konkretnie modelem Note. Pamiętam, że bodaj w Nokiach początkowo trzeba było dokupić specjalną klapkę baterii. A jak w Xiaomi? Jest w ogóle taka możliwość?

Opublikowano

To co dodałeś to tylko podstawka indukcyjna, trzeba jeszcze mieć drugi element np:

http://www.aliexpress.com/item/Speed-Charging-Qi-Wireless-Charger-for-Xiaomi-for-Meizu-for-HTC-for-Huawei-for-Sony/32237587635.html

Uniwersalna podpinana pod micro usb, wtedy ta podstawka z Twojego linku będzie ładowała Twój telefon. :)

Czyli co? Czeka mnie ewentualna rozbiórka tej pierwszej i zamontowanie w niej tej drugiej? Bo ta z mojego linku to już ładowarka indukcyjna. Czy rozbiórka telefonu?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czyli co? Czeka mnie ewentualna rozbiórka tej pierwszej i zamontowanie w niej tej drugiej? Bo ta z mojego linku to już ładowarka indukcyjna. Czy rozbiórka telefonu?

Musiałbyś kupić obydwa elementy, tą z drugiego linku przyklejasz od środka do klapki baterii i podpinasz pod microusb telefonu. Według mnie nie warto bo ładowarki bezprzewodowe mają dużo mniejsze natężenie i telefon będzie się bardzo długo ładował
Opublikowano

Amperaż będzie mniejszy około 4 razy od tego jaki da ładowarka sieciowa. Bateria będzie się ładowała piekielnie wolno, o ile zapotrzebowanie na prąd w danej chwili będzie mniejsze od tego co da Ci ładowarka. Krótko mówiąc może wystąpić efekt wolniejszego rozładowywania

Opublikowano

Myślę że lepiej kupić jakiś dock z microusb bo telefon będzie się ładować tak samo jak na zwykłej ładowarce a jednocześnie będzie się dobrze prezentować, bo to chyba jedyny atut Qi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...