Skocz do zawartości

Problem z ładowaniem baterii redmi note 4x (bardzo dziwny problem ..)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. telefon remi note 4x posiadam od 1,5 roku. Przed samymi świętami zaczęły się z nim problemy. Zacznijmy od tego że lubuję się w testowaniu różnych romów. Jako że na którejś z grudniowych 
aktualizacji bateria zaczęła mi troszkę gorzej trzymać, to z ciekawości przerzuciłem się na pixel experience pod nasze mido. Tam z Baterią już w ogóle były jaja. Więc postanowiłem wrócić do miuipolska. I wtedy zaczęły się problemy z ładowaniem. Bateria ładowała się bardzo szybko, a przy tym rozładowywała podobnie jak ładowała. Zamówiłem na allegro baterię za około 50 zł wymieniłem, ale problem dalej występuje. Tzn bateria trzyma jednak nie chce jej naładować do 100%, przerywa gdzieś w granicach 83%.  Wgrywałem już miui global wersje 9,10 znów miui polska i dalej nic bo myślałem że może to pomoże. Wczoraj z głupa wziąłem od szwagra ładowarkę do samsunga która ma te parametry co moja i wolno bo wolno ale ładowało mi telefon. W apk Ampere pokazuje na ładowarce samsunga 1100-1400 mA gdy ładowarka moja i mojej żony pokazuje 300-650 mA. Żonie ładowarki xiaomi ładują telefon z prądem 1400-1800 :/ więc co tutaj jesty grane?? Jeśli ktoś coś wie to proszę o pomoc bo nie mam zamiaru wydawać kasy na nowy telefon. Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...