variato Opublikowano 27 Grudnia 2018 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Witam, potrzebuję pomocy i będę wdzięczny za otrzymaną pomoc/poradę. Po aktualizacji mojego Xiaomi Redmi note 5 4/64 Global (nabytego w Proline) do MIUI Global 10.0.6.0 (OEIMIFH) spotakłey mnie następujące nieprzyjemności: 1. problem który zauważyłem to gdy udostępniam na inne urządzenia internet (włączam transmisję danych + hotspot) te urządzenie łączą się z moim Redmi ale nie mają dostępu do internetu (jest napisana informacja "połączono, brak internetu") przed aktualizacją tel. wszystko działało jak trzeba a teraz lipa. Wykonałem więc reset do ustawień fabrycznych z poziomu menu w telefonie, wyjąłem i włożyłem kilka razy kartę sim i dalej nie hula. Na Redmi oczywiście internet jest strony się ładują itd. 2. hotspot w Redmi Note 5 Global 4/64 nie działa w paśmie 5 Ghz(hotspot się wyłącza i wyświetla się informacja "Pasmo 5 Ghz nie jest dostępne w tym kraju", hotspot działa jedynie w paśmie 2,4ghz. pomagała zmiana na region Wielkiej Brytanii lub US ale po przywróceniu ustawień fabrycznych nawet już to nie pomaga. Czy ktoś z Państwa się spotkał z takimi awariami po aktualizacji. Czy mam odesłać telefon na gwarancję do sklepu czy da się to jakoś naprawić samemu bez odsyłania?
mrosi Opublikowano 27 Grudnia 2018 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi