Skocz do zawartości

Problemy po aktualizacji. Pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

potrzebuję pomocy i będę wdzięczny za otrzymaną pomoc/poradę.

Po aktualizacji mojego Xiaomi Redmi note 5 4/64 Global (nabytego w Proline)  do MIUI Global 10.0.6.0 (OEIMIFH)  spotakłey mnie następujące nieprzyjemności:

1. problem który zauważyłem to gdy udostępniam na inne urządzenia internet (włączam transmisję danych + hotspot) te urządzenie łączą się z moim Redmi ale nie mają dostępu do internetu (jest napisana informacja "połączono, brak internetu") przed aktualizacją tel. wszystko działało jak trzeba a teraz lipa. Wykonałem więc reset do ustawień fabrycznych z poziomu menu w telefonie, wyjąłem i włożyłem kilka razy kartę sim i dalej nie hula. Na Redmi oczywiście internet jest strony się ładują itd.

2. hotspot w Redmi Note 5 Global 4/64 nie działa w paśmie 5 Ghz(hotspot się wyłącza i wyświetla się informacja "Pasmo 5 Ghz nie jest dostępne w tym kraju", hotspot działa jedynie w paśmie 2,4ghz. pomagała zmiana na region Wielkiej Brytanii lub US ale po przywróceniu ustawień fabrycznych nawet już to nie pomaga.

Czy ktoś z Państwa się spotkał z takimi awariami po aktualizacji. Czy mam odesłać telefon na gwarancję do sklepu czy da się to jakoś naprawić samemu bez odsyłania?

Screenshot_2018-12-27-02-48-44-992_com.android.settings.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...