Skocz do zawartości

Problem z zablokowaniem aplikacjom dostępu do internetu (facebook,messenger)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Piszę w sprawie aplikacji facebook oraz messenger, szukałem informacji na forum i internecie ale nic nie pomogło. Chciałbym owe aplikacje zablokować podczas korzystania z internetu to znaczy że mają nie łączyć się z internetem samoistnie, wyświetlać powiadomienia, ukazywać status etc w skrócie mają być nieaktywne póki ich nie odpalę bądź nie będę chciał z nich skorzystać. Próbowałem w panelu sterowania ograniczyć użycie danych dla wifi oraz danych mobilnych jak również połączenia w tle ale to nie pomogło :/ Co prawda wyskakuje komunikat o braku dostępu do sieci aplikacji ale wszystkie wiadomości i powiadomienia przychodzą więc trochę słabo. 

Posiadam wersję android 7.0 oraz miui global 10.1 stabilna

Edytowane przez tomson
Opublikowano (edytowane)

Pobierz obydwie aplikacje w wersji lite. Facebook lite ma w ustawieniach wyłączenie powiadomień. U mnie działała tylko po wybudzeniu telefonu.Plus ustawienia, które opisane wyżej.

Edytowane przez slawek.n
Opublikowano (edytowane)

Tego nie próbowałem ale czy będzie efekt "braku internetu" to znaczy aplikacja będzie wyłączona (nieaktywna) żadnych powiadomień i nie będę widziany przez innych jako online?

Edytowane przez tomson