swisher Opublikowano 16 Listopada 2018 Opublikowano 16 Listopada 2018 Siemano! Od dłuższego czasu mam problem z nawigacją z map google. Kiedy łączę telefon z radiem w samochodzie przez bluetooth to nie działają żadne komunikaty z apki. Widziałem w internetach już kilka takich przypadków i zero konkretnych odpowiedzi. Ja potrzebuję żeby komunikaty były odtwarzane na telefonie. Mam przed sobą Redmi Note 3 Pro i Redmi Note 4X, obydwa z dzisiejszą aktualizacją (MIUI 10.2 - 8.11.15), obydwa z mapami google 10.3.1. Różnią się jedynie wersją androida. RN3 ma 6.0.1, a RN4 ma 7.0. I coś co mnie intryguje to fakt, że RN3 ma w ustawieniach nawigacji opcję "odtwarzaj głos przez bluetooth" a RN4 nie. Czy ma to coś wspólnego z wersją androida? Jeśli tak to czy jest sens do RN4 wgrywać wersję 6?
PabloPCK Opublikowano 20 Listopada 2018 Opublikowano 20 Listopada 2018 Cześć, mam to samo. U mnie w samochodzie muszę przestawić radio na odbieranie dźwięku z urządzenia bluetooch. Mogę puścić muzykę z telefonu i wówczas nawigacja będzie podawać komunikaty odnośnie tego gdzie mam jechać. Natomiast niemożliwe jest (bynajmniej u mnie) obecnie słuchania radia samochodowego, jego zciszanie przez nawigację w telefonie aby ci ona powiedziała "skręć w lewo" I z tego co mi wiadomo to żadne nowe fabrycznie montowane radio w aucie na to nie pozwala.
Rekomendowane odpowiedzi