Skocz do zawartości

Uszkodzony wyświetlacz wymiana co jest potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry.

Uszkodziłem ekran w telefonie. Dotyk nie reaguje w 3/4 od dołu. Nie wiem jak głębokie jest uszkodzenie, ale zakładam, że wymagana będzie wymiana wyświetlacza.
Telefon kupiony w 2016 roku, z allegro, wszystko na papierkach jest po chińsku(tak zapobiegawczo informuję)

Nie wiem czy można wrzucać tu linki do aukcji. Jeżeli nie można tu wrzucać linków z allegro, to proszę o ocenzurowanie.

https://allegro.pl/nowy-ekran-wyswietlacz-lcd-dotyk-xiaomi-mi-4c-mi4c-i7564744774.html

Czy właśnie coś takiego powinienem kupić?

Naprawy dokona osoba zajmująca się telefonami, chciałbym tylko zredukować koszty.

Jeżeli coś niejasno napisałem, proszę o dopytanie/poprawkę, bo nie jestem biegły w temacie.

Pozdrawiam. 

Edytowane przez krne
Opublikowano

to ja ci powiem tak jak telefon kupywany z chin prosto to roboty sie zbytnio nie oplaci bo za same czesci skasuja cie z 200-250 zł i pewnie 80 zł za przesyłke z chin dokładasz 200 zł i masz telefon uzywany ;)

Opublikowano

Jest jakaś różnica czy telefon kupiony prosto z Chin czy z innego miejsca?

Na allegro są wyświetlacze za 100zł, dlaczego mam kupować z Chin za 200zł albo więcej?

Opublikowano (edytowane)

Najlepiej kup wyświetlacz razem z ramką żebyś nie musiał się bawić w klejenie. Potrzebne Ci będą - pinceta i śrubokręt, ewentualnie jakaś cienka blaszka do podważenia.

Tutaj masz przykładową aukcję digitizera z ramką: 

https://s.click.aliexpress.com/e/ccmLV5Et

W gratisie dostaniesz przyssawkę do ściągania wyświetlacza. 

W YouTube wpisz sobie Xiaomi Mi4 teardown lub disassembly i pewnie znajdziesz filmik jak się go rozkłada.

Edytowane przez rock'n'rolla
Opublikowano

Napisałem, że naprawy dokona osoba, która zajmuje się takimi sprawami zarobkowo. Chcę się po prostu skonsultować, poszerzyć wiedzę, może coś poprawić, bo dla mnie to czarna magia. Ja z tych co tylko mogą coś kupić i zapłacić za usługę, ale za odpowiedzi wam dziękuję.

Opublikowano

Dobrze Ci piszą koledzy powyżej...
Też miałem przygodę z wyświetlaczem i sam naprawilem. Ale do rzeczy...

Na tym forum nikt Ci nie doradzi źle, zatem słuchaj tych, co już taka drogę przechodzili lub... działaj po swojemu i nie zawracaj głowy.

Koledzy doradzają Ci zakup porządnego ekranu w Chinach, a nie podróbek z Aledrogo. Różnica jest ogromna, aczkolwiek może się zdarzyć, że nie zauważysz zmiany. Różni są ludzie. Jedni widzą inni nie...
Zastanów się tylko czy chcesz się wkurzać, jak po wymianie będą np. trochę inne kolory na twoim telefonie... Albo podświetlenie nie koniecznie będzie takie jak w oryginale.

Decyzja należy do Ciebie. ;-)

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka