Trisolfthere Opublikowano 14 Listopada 2018 Opublikowano 14 Listopada 2018 Jestem szczęśliwym posiadaczem Xiaomi Redmi 3 Pro 3/32 kupionego z aledrogo Wersja niekoniecznie na rynek polski (stwierdzam po fabrycznej ładowarce angielskiej z dołożoną przejściówką) niby wysyłka z polskiego magazynu ale na paczkę czekałem miesiąc. Android 5.1.1 Wersja MIUI: Global9.6 | Stabilna 9.6.2.9 (jakiś czas temu zaktualizowana) Telefon przez ten czas złoto,używany często do youtuba którym katowany mógł być nawet cały dzień, inne apki również, częściej na Wi-Fi ale i na danych. Od jakiegoś czasu druga przestrzeń, podwojone ze dwie apki, również GPS ale wyłączany gdy nie był potrzebny (dosyć mocno zżerał baterię, dało się to odczuć) Potrafił wytrzymać 8 godzin średniego używania w szkole (bateria 4100 mAh ) gdy brakowało używany powerbank- dosyć spora bateria również potrafi się wyczerpać. Od nowości starałem się go ładować od 30% do 80% (takie słyszałem rady) i doładowywać co tego typu baterie podobno lubią, oczywiście do 100% też był ładowany . Problem zauważyłem na dniach. Telefon naładowany do +/- 80% traci 10% bezczynnego leżenia przez 30min/godzine Wydało mi się to dla mojego telefonu dziwne. Kilka dni temu wypadł mi z ręki z wysokości pasa na chodnik, uszkodziłem jedynie tą ramkę na rogu przez słabe silikonowe etui które miałem od nowości i które już się mocno nie trzymało. Oczywiście telefon działa (tak mi się wydaje) jak należy, posprawdzałem wszystko jest ok ale pojawił się problem tej baterii. Pytałem o wymianę, jednak pan uświadomił mnie że wina może być płyty głównej i teraz już w ogóle nie wiem co myśleć i co robić. Wymienić baterię? a może to wina oprogramowania? aplikacje ostatnio zainstalowane które mogły to robić odinstalowałem, zostały te co wcześniej. Czy może to przez drugą przestrzeń? Co myśleć? Dodam jeszcze że normą było czasami( nie wiem od czego to zależało, raz tak raz nie, grzanie się telefonu w górnej części w okolicy przedniej kamery, ręce można było grzać ale nigdy nic nie wybuchło a czasami wcale to nie występowało. Jakieś rady? Dodam że jak blokuje telefon to zawsze zamykam wszystkie apki w tle, taki odruch Dodaje screena apki, zainstalowana pół roku po kupnie więc wątpie w jej winę.
mrosi Opublikowano 14 Listopada 2018 Opublikowano 14 Listopada 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. 1
Rekomendowane odpowiedzi