rhidian Opublikowano 13 Listopada 2018 Opublikowano 13 Listopada 2018 Ogólnie historia jest taka że miałem na początku globala, aktualizacje wchodzą, aż do Miui10, po aktualizacji dostał bootloopa - czarne recovery, telefon się rebootuje EDL, odblokowany bootloader i próbowałem przez XiaoMiFlash wgrać różne romy, za każdym razem albo error przy flashowaniu albo telefon nie wstawał po flashu , udało mi się wgrać jakiegoś globala od chindusa z youtube z wersją równie starą jak przy kupnie 7.1, próbowałem aktualizować ,aż do tej felernej aktualizacji i znowu brick i znowu XiaoMiFlash. Pisałem do MiuiPolska co robić, to poradzili wgrać MiuiPolska xd - spoko wgrałem działało, dwa razy wgrałem OTA i wyłączyłem powiadomienia bo nic ciekawego nie dodawali, ostatnio pomyślalem, zaktualizuję iii cegła xd Wgrałem jakiś CN rom (vince_images_V9.2.3.0.NEGCNEK_20180118.0000.00_7.1_cn) i próbowałem przez twrp i rwtwrp wgrać MiuiPolska10 z zipa - po uruchomieniu wchodzi od razu w fastboot a recovery czarne xd Znalazłem i wgrałem Globala (vince_global_images_V9.2.6.0.NEGMIEK_20180122.0000.00_7.1_global) 7.1 przez XiaoMiFlash i potem MiuiPolska jakieś stare z 7.1 (xiaomi.eu_multi_HM5Plus_8.9.20_v10-7.1.zip) i działa xd Co robić z tym telefonem że tak uparcie nie chce Oreo, bo ja już ręce rozkładam xd Najchętniej odesłałbym na gwarancje ale miał styk z wodą i pewnie mi pomachają środkowym palcem
rhidian Opublikowano 14 Listopada 2018 Autor Opublikowano 14 Listopada 2018 Działanie było takie 1. Wgrany MiuiPolska 9.5 2. Wipe Data, System, Dalvik... (Ogólnie to wszystko bez sd i wewnętrznej) 3. Bez rebootu instalacja MiuiPolska10 z zip 4. Wipe cache i reboot 5. Włącza się fastboot
mrosi Opublikowano 14 Listopada 2018 Opublikowano 14 Listopada 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi