cort06 Opublikowano 3 Listopada 2018 Opublikowano 3 Listopada 2018 (edytowane) Cześć z racji tego, że tematów wiele i ja się pogubiłem a przy mi4 nie było tyle zachodu mam pytanie. Żeby zacząć zabawę ze zmianą oprogramowanie magiskiem itd potrzebuję odblokować bootloader i zainstalować TWRP. Odblokowuję bootloader przez oficjalną stronę miui i wtedy nie tracę żadnych danych, nic nie zmieniam itd tylko po prostu odblokowuje bootloader? (pytanie nr 1). Później już dalsza procedura jak przy każdym innym telefonie, najpierw recovery na twrp i dalsza zabawa (modyfikowałem już samsungi, mi4) (pytanie nr 2). Czy dokładając sobie tylko TWRP i magiska do oprogramowania global pozostaje mi aktualizacja OTA? (pytanie nr 3) Jak to jest z tym antirollback (mam najnowsze oficjalne global przez OTA), czy mogę wtedy doinstalować sobie twrp i magiska? (pytanie nr 4) Pomożecie? Edytowane 3 Listopada 2018 przez cort06
mrosi Opublikowano 3 Listopada 2018 Opublikowano 3 Listopada 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi