Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie,

Chciałbym zakupić xiaomi od osoby, która nabyła telefon na allegro od iftslawek.

Moje pytanie dotyczy gwarancji, czy jest sens się w to pchać.
Otrzymałem informacje od sprzedającego, ze gwarancja jest 24msc od daty zakupu przez niego telefonu, czyli od 07.08.2017.
Poprosiłem o jakieś dokumenty potwierdzające fakt tej gwarancji - dokumenty w załączniku.

Nie kupowałem za wiele na allegro, przez co nie jestem pewien czy ta gwarancja w razie problemów z telefonem będzie uznana.

To nie jest zarzut, że sprzedający chce mnie oszukać. Chodzi mi bardziej o to, jeżeli on kupił na allegro od pewnej osoby/sklepu i oni mają jego dane, to gdy ja zapytam o gwarancje tego własnie modelu, a sklep zauważy, że dane osobowe nie są te same, to boję się że w takim wypadku straciłbym gwarancję. 

Prosiłbym o jakąś podpowiedź. 

Pozdrawiam

Informacje o gwarancjach.pdf

Informacje od sprzedającego.pdf

Warunki reklamacji.pdf

Edytowane przez Danyś
Opublikowano

kupując telefon na Allegro już trzeba brać pod uwagę to, że tam sklep dziś jest, jutro nie ma, a gwarancja... może jest, może nie... Kwestia danych osobowych nie ma znaczenia o ile posiadasz dowód zakupu danego produktu w tym sklepie. Odsyłałem ostatnio telefon do Electro na rękojmie, szedł z moimi danymi, ale kupującym był kto inny.

• Like 1
Opublikowano

kupywanie na alegro w tych czasach nie jest dobry pomysłem poniewaz tak jak kolega wyzej napisał dzis jest firma jutro juz nie ma ja sie juz raz przekonalem jak kupilem na alegro telefon z komisu po 3 miesiocach od zakupu firma upadla i co teraz z gwarancja albo wysylasz prosto do sony albo oddajesz do dobrego komisu i za kase naprawiaja dodaje ze duzo ludzi robi duży błąd poniewaz kupuja telefony nie sprawdzonych firmach czy komisach z negatywnymi opinami

ja osobiscie zamiast mam na alegro placic to wole juz np w komisie sprawdzonym kupic co jest długo i nie bac sie o gwarancje juz 3 telefon kupuje w tym samym komisie dzieje sie cos z telefonem oddaje go  i pod koniec tygodnia dzwonia i mówia na jakim etapie jest ile jescze bedzie 

Opublikowano

Zależy jak i gdzie się kupuję. Ja od kilku lat kupuję na Allegro i w sieci prawie wszystko i jak dotąd oprócz kilku incydentów nie miałem problemów. Kupuję również na Alliexpres i tu również może na 300 paczek jedna nie doszła. Jeśli chodzi o gwarancję to trzeba czytać komentarze, czytać jakie są warunki gwarancji, jak długo firma istnieje i inne ważne informacje przed zakupem. Wiadome, że jak kupuje się na pałę bez zastanowienia, to można wiele nerwów i kasy stracić. Jednak włączając myślenie podczas zakupów można mnóstwo pieniędzy zaoszczędzić.

Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka

• Dodaj nową pozycję...