mxx2 Opublikowano 10 Października 2018 Opublikowano 10 Października 2018 Witam, Przedwczoraj kupiłem f1 i od tego czasu męczę się z ustawieniem internetu. WiFi działa bezproblemowo. Jeśli ktoś ma pomysł, co może być nie tak, będę wdzięczny za pomoc. W menu wysuwanym z góry mam włączone dane mobilne. W "ustawieniach" -> "karty sim i sieci mobilne" chociaż mam włączone dane mobilne, pisze "Dane mobilne są wyłączone" i jednocześnie "zezwalaj na transmisję danych". Preferowany typ sieci -> "Preferowane sieci LTE (4G)" Nazwy APN: Nazwa: Plus internet (próbowałem z małej i dużej litery) APN: plus MCC: 260 MNC: 01 Typ APN: default,supl (próbowałem też bez supl) Protokół APN: IPv4/IPv6 (sprawdzałem 3 możliwe kombinacje) Protokół APN podczas roamingu: IPv4/IPv6 Włącz/wyłącz APN: włączono Kilka razy resetowałem powyższe ustawienia i ponieważ nie działało dalej, próbowałem innych możliwości. Pozostałe opcje mają zaznaczone: nie ustawiono. Próbowałem konfiguracji ręcznej Plusa. Konfiguracja online niestety nie jest możliwa dla tego modelu telefonu. https://ustaw.plus.pl/ I pomysły mi się skończyły, więc proszę was o radę. 1
Netoper Opublikowano 10 Października 2018 Opublikowano 10 Października 2018 A jest opcja żeby ustawić samo iPv 4 ? bez łamańca na 6Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
mxx2 Opublikowano 10 Października 2018 Autor Opublikowano 10 Października 2018 Tak, sprawdziłem i nie działa.
mxx2 Opublikowano 10 Października 2018 Autor Opublikowano 10 Października 2018 *#*#4636#*# - to mi nie działa *#*#4636#*#* - ten działa, ale tam mam tak: Informacje o telefonie1 -> typ sieci danych "Unknown", preferowany typ sieci: LTE/TD-SCDMA/UMTS Usługa transmisji danych: rozłączona Przeprowadziłem test pingu i był fail Informacje o telefonie2 -> podobnie jak w Informacjach o telefonie1 Informacje o baterii, Statystyki użycia, WiFi information
mxx2 Opublikowano 10 Października 2018 Autor Opublikowano 10 Października 2018 Kartę sim mam tylko jedną. W 1 slocie.
mxx2 Opublikowano 10 Października 2018 Autor Opublikowano 10 Października 2018 Właśnie dodzwoniłem się do pomocy plusa. Po dość długiej próbie. Miałem wyłączony GPRS. Teraz po restarcie telefonu wszystko jest ok. Na poprzednim telefonie internet działał bez problemu. Jedyną zmianą było to, że na nowym telefonie musiałem zmienić kartę na nano sim. Także nie wiem, jak to się stało. Ale dziękuję bardzo za pomoc.
Nezumi Opublikowano 10 Października 2018 Opublikowano 10 Października 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi